Špenátový koláč (fotorecept)

Autor receptu: babav

Moja verzia kolaca Pepka namornika z Cistinkinej Varesky.Piekla som ho prvy , ale urcite nie posledny krat .Chutny slany kolac ,v ktorom sa spenat snubi s pikantnou cerstvou klobasou a gorgonzolou .

8
porcií
30 minút
príprava
15/35 minút
na 170/180 °C

Postup

  1. Suroviny:
  2. Pouzila som hotove pajove cesto,ktorym som vystlala dno a okraje formy.Na cesto vo forme som polozila vystrihnuty papier na pecenie a zatazila ho keramickymi gulkami vhodnymi na tento ucel. Predpiekla som ho v rure vyhriatej na 170 stupnov C , zhruba 15 minut.
  3. Spenat som pouzila cerstvy.Pre pridanim do plnky som ho zabarila vriacou vodou , precedila , nechala vychladnut a otiect z vody.
  4. Vajcia ,smotanu ,sol ,postruhane struciky cesnaku a spenat som vlozila do misky a poriadne premiesala rucnou metlickou.
  5. Vacsinou plnky som naplnila formu s predpecenym cestom a na vrch som ulozila tenku cerstvu ,cesnakovo- bylinkovu klobasku z bravcoveho masa.Zvyskom plnky som vyplnila priestor medzi klobaskou.Klobasku som pred pecenim striedavo popichala kuchynskou ihlou.Formu som vlozila do rury predhriatej na 180 stupnov C na 25 minut.
  6. Po 25 minutach pecenia som formu vybrala z rury , do priestoru medzi stocenou klobaskou som rozlozila na kusky nakrajany syr a vlozila naspat do rury na 10 minut.
  7. Upeceny kolac som vybrala z rury a nechala vychladnut pri izbovej teplote.
  8. Porcie kolaca ,ktory chuti najlepsie cerstvy ,ale aj na studeno .
  9. Dakujem Cistinka....za vyborny recept!