Špenát z mrazeného špenátu (fotorecept)

Autor receptu: taponapo

Takýto špenát mi robievala pred pár rokmi mamina. Teraz si ho už robievam sám. Jediný rozdiel je v tom, že knedľa už býva kúpená a nie domáca :)

2
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najskôr si nakrájame šunku (jemnú salámu) na kolieska a z obidvoch strán ju opražíme na oleji.
  2. V hrnci si rozpustíme maslo...
  3. ...pridáme polievkovú lyžicu hladkej múky a poriadne ju vymiešame.
  4. Do hrnca dáme špenát, ktorý sme aspoň hodinu predtým vybrali z mrazničky.
  5. Do zmesi nastrúhame zo šesť strúčikov cesnaku, osolíme a okoreníme ju a poriadne rozmiešame. Keď nám začne vrieť, tak pomaly pridáme smotanu...
  6. ...a necháme ešte minútu vrieť.
  7. Podávame spolu s opraženou šunkou a knedľou.