Špenát z mrazeného špenátu (fotorecept)
Autor receptu: taponapo
Takýto špenát mi robievala pred pár rokmi mamina. Teraz si ho už robievam sám. Jediný rozdiel je v tom, že knedľa už býva kúpená a nie domáca :)
2 porcie |
5 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Najskôr si nakrájame šunku (jemnú salámu) na kolieska a z obidvoch strán ju opražíme na oleji.
- V hrnci si rozpustíme maslo...
- ...pridáme polievkovú lyžicu hladkej múky a poriadne ju vymiešame.
- Do hrnca dáme špenát, ktorý sme aspoň hodinu predtým vybrali z mrazničky.
- Do zmesi nastrúhame zo šesť strúčikov cesnaku, osolíme a okoreníme ju a poriadne rozmiešame. Keď nám začne vrieť, tak pomaly pridáme smotanu...
- ...a necháme ešte minútu vrieť.
- Podávame spolu s opraženou šunkou a knedľou.