Foto: janara
Recept je pôvodne z klasickej hladkej múky, ale ja ho pečiem aj zo špaldovej, či celozrnnej múky, je jednoduchý, rýchly a hlavne chutný.
príprava
na 180 °C
Suroviny
40 dkg |
|
30 dkg alebo obyčajný |
|
2 ks celé |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
2 PL |
|
1,5 dcl |
|
1 ks |
|
0,5 l |
|
na potretie |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Vymiešajte celé vajcia s cukrom, postupne pridávajte všetky ostatné ingrediencie - 2PL džemu, škoricu, sódu bikarbonu, perníkový prášok, kakao, olej, mlieko, múku a dobre premiešajte a za 5 min je cesto hotové. Používam elektrický šľahač, ruky si šetrím !
- 2
Na veľký vymastený a múkou vysypaný plech nalejte všetku hmotu.
- 3
Pečte vo vyhriatej rúre na 180 C cca 35-40 min. Po miernom vychlanutí orežem všetky kraje (ale je to na vás, či tak urobíte). Potom perník rozdelím na 3 pláty. Každý plát prerežem , potriem marhuľovým džemom, zlepím, polejem čokoládovou polevou a nechám stuhnúť. Rada ho ešte zdobím aj bielou čokoládou, ale to je na Vašej fantázii. Dobrú chuť !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nepostrehla som tvoj dotaz, ospravedlňujem sa