Špaldový perník
Autor receptu: janara
Recept je pôvodne z klasickej hladkej múky, ale ja ho pečiem aj zo špaldovej, či celozrnnej
múky, je jednoduchý, rýchly a hlavne chutný.
5 - 10 minút príprava |
35-40 minút na 180 °C |
Postup
- Vymiešajte celé vajcia s cukrom, postupne pridávajte všetky ostatné ingrediencie - 2PL džemu, škoricu, sódu bikarbonu, perníkový prášok, kakao, olej, mlieko, múku a dobre premiešajte a za 5 min je cesto hotové.
Používam elektrický šľahač, ruky si šetrím !
- Na veľký vymastený a múkou vysypaný plech nalejte všetku hmotu.
- Pečte vo vyhriatej rúre na 180 C cca 35-40 min.
Po miernom vychlanutí orežem všetky kraje (ale je to na vás, či tak urobíte).
Potom perník rozdelím na 3 pláty. Každý plát prerežem , potriem marhuľovým džemom, zlepím, polejem čokoládovou polevou a nechám stuhnúť. Rada ho ešte zdobím aj bielou čokoládou, ale to je na Vašej fantázii. Dobrú chuť !