Špaldový perník

Autor receptu: janara

Recept je pôvodne z klasickej hladkej múky, ale ja ho pečiem aj zo špaldovej, či celozrnnej múky, je jednoduchý, rýchly a hlavne chutný.

5 - 10 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vymiešajte celé vajcia s cukrom, postupne pridávajte všetky ostatné ingrediencie - 2PL džemu, škoricu, sódu bikarbonu, perníkový prášok, kakao, olej, mlieko, múku a dobre premiešajte a za 5 min je cesto hotové. Používam elektrický šľahač, ruky si šetrím !
  2. Na veľký vymastený a múkou vysypaný plech nalejte všetku hmotu.
  3. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 C cca 35-40 min. Po miernom vychlanutí orežem všetky kraje (ale je to na vás, či tak urobíte). Potom perník rozdelím na 3 pláty. Každý plát prerežem , potriem marhuľovým džemom, zlepím, polejem čokoládovou polevou a nechám stuhnúť. Rada ho ešte zdobím aj bielou čokoládou, ale to je na Vašej fantázii. Dobrú chuť !