Špaldové srdiečka so slivkovým lekvárom

natt - fotkanatt, 5. marca 2013
Špaldové srdiečka so slivkovým lekvárom
Foto: natt

Tento recept som už skúšala a vianoce vo forme hviezdičiek. Podľa mňa sú výborné, aj len tak poobede k čaju. Alebo pribaliť deťom k Zobraziť celý popisTento recept som už skúšala a vianoce vo forme hviezdičiek. Podľa mňa sú výborné, aj len tak poobede k čaju. Alebo pribaliť deťom k desiatej namiesto keksíka. Nechajte si chutnať :)

25 minút
príprava
8-10 minút
na 180-200 °C

Suroviny

400 g
300 g
100 g rozomletý na prášok alebo práškový cukor




Postup

  1. 1

    všetky ingrediencie zmiešame dokopy, dôkladne premiesime v rukách a necháme do dalšieho dňa odležať v chladničke. ( v prípade že cesto bude príliš "tvrdé" a nebude sadať rozmiešať môžete použiť kvapku sójového mlieka po upečení bude pečivo krehkejšie).

  2. 2

    Cesto si následne vyvaľkáme a vykrajovačkami povykrajujeme chcené tvary. Plech si vyložíme papierom na pečenie, povykrajované tvary naň uložíme a dáme piecť asi na 180-200°C ( každá trúba pečie inak) cca 8-10 minút. Pozor je nutné pečivo si kontrolovať až kým sa neupečie do zlatista.

  3. 3

    Po vychladnutí natrieme slivkovým lekvárom. Najlepšie domácim. Pozor v niektorých kupovaných sa nachádza E120- karmín živočíšneho pôvodu.

  4. 4

    Pečivo pozliepame dokopy a podávame. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

elixir
Mňam, krásne a jednoduché, toto veru skúsim :)
natt
snád sa vám budú páčiť, mne chutia veľmi :)
elixir
@natt srdiečka sú výborné :) S cestom sa mi zle pracovalo, ale výsledok je veľmi chutné pečivko, ďakujem Ti za recept.



natt
@elixir aké kráásne! Chválim :) štastné a veselé :) :)
elixir
Krásne Vianoce i Tebe @natt , tieto keksy budú mať i Vianočné repete... :) po upečení boli krehké a mäkké, presne ako mám takéto koláčiky rada. :)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia