Foto: natt
Tento recept som už skúšala a vianoce vo forme hviezdičiek. Podľa mňa sú výborné, aj len tak poobede k čaju. Alebo pribaliť deťom k Zobraziť celý popisTento recept som už skúšala a vianoce vo forme hviezdičiek. Podľa mňa sú výborné, aj len tak poobede k čaju. Alebo pribaliť deťom k desiatej namiesto keksíka. Nechajte si chutnať :)
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
všetky ingrediencie zmiešame dokopy, dôkladne premiesime v rukách a necháme do dalšieho dňa odležať v chladničke. ( v prípade že cesto bude príliš "tvrdé" a nebude sadať rozmiešať môžete použiť kvapku sójového mlieka po upečení bude pečivo krehkejšie).
- 2
Cesto si následne vyvaľkáme a vykrajovačkami povykrajujeme chcené tvary. Plech si vyložíme papierom na pečenie, povykrajované tvary naň uložíme a dáme piecť asi na 180-200°C ( každá trúba pečie inak) cca 8-10 minút. Pozor je nutné pečivo si kontrolovať až kým sa neupečie do zlatista.
- 3
Po vychladnutí natrieme slivkovým lekvárom. Najlepšie domácim. Pozor v niektorých kupovaných sa nachádza E120- karmín živočíšneho pôvodu.
- 4
Pečivo pozliepame dokopy a podávame. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu