Špaldové srdiečka so slivkovým lekvárom

Autor receptu: natt

Tento recept som už skúšala a vianoce vo forme hviezdičiek. Podľa mňa sú výborné, aj len tak poobede k čaju. Alebo pribaliť deťom k desiatej namiesto keksíka. Nechajte si chutnať :)

25 minút
príprava
8-10 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. všetky ingrediencie zmiešame dokopy, dôkladne premiesime v rukách a necháme do dalšieho dňa odležať v chladničke. ( v prípade že cesto bude príliš "tvrdé" a nebude sadať rozmiešať môžete použiť kvapku sójového mlieka po upečení bude pečivo krehkejšie).
  2. Cesto si následne vyvaľkáme a vykrajovačkami povykrajujeme chcené tvary. Plech si vyložíme papierom na pečenie, povykrajované tvary naň uložíme a dáme piecť asi na 180-200°C ( každá trúba pečie inak) cca 8-10 minút. Pozor je nutné pečivo si kontrolovať až kým sa neupečie do zlatista.
  3. Po vychladnutí natrieme slivkovým lekvárom. Najlepšie domácim. Pozor v niektorých kupovaných sa nachádza E120- karmín živočíšneho pôvodu.
  4. Pečivo pozliepame dokopy a podávame. Dobrú chuť!