Špaldové srdiečka so slivkovým lekvárom
Autor receptu: natt
Tento recept som už skúšala a vianoce vo forme hviezdičiek. Podľa mňa sú výborné, aj
len tak poobede k čaju. Alebo pribaliť deťom k desiatej namiesto keksíka. Nechajte si
chutnať :)
25 minút príprava |
8-10 minút na 180-200 °C |
Postup
- všetky ingrediencie zmiešame dokopy, dôkladne premiesime v rukách a necháme do dalšieho dňa odležať v chladničke. ( v prípade že cesto bude príliš "tvrdé" a nebude sadať rozmiešať môžete použiť kvapku sójového mlieka po upečení bude pečivo krehkejšie).
- Cesto si následne vyvaľkáme a vykrajovačkami povykrajujeme chcené tvary. Plech si vyložíme papierom na pečenie, povykrajované tvary naň uložíme a dáme piecť asi na 180-200°C ( každá trúba pečie inak) cca 8-10 minút. Pozor je nutné pečivo si kontrolovať až kým sa neupečie do zlatista.
- Po vychladnutí natrieme slivkovým lekvárom. Najlepšie domácim. Pozor v niektorých kupovaných sa nachádza E120- karmín živočíšneho pôvodu.
- Pečivo pozliepame dokopy a podávame. Dobrú chuť!