Špaldové gaštanové rohlíčky

danda3 - fotkadanda3, 19. novembra 2012
Špaldové gaštanové rohlíčky
Foto: danda3

Recept som našla na internetovej hrnčekovej kuchárke a musela som vyskúšať, akurát som zmenila múku a cukor.

15 minút
príprava
6 - 8 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
130 g
250 g
3 ks
190 g
 štipka
cca 200 g na polevu




Postup

  1. 1

    Múku (kľudne môže byť hladká), cukor, soľ, žĺtka, pyré a maslo zmiešame.

    Špaldové gaštanové rohlíčky  - obrázok 1
  2. 2

    Necháme cca 1 hodinku odležať.

    Špaldové gaštanové rohlíčky  - obrázok 2
  3. 3

    Potom vezmeme kúsok cesta a natlačíme ho do formy vystlanej fóliou.

    Špaldové gaštanové rohlíčky  - obrázok 3
  4. 4

    Rohlíček vyklopíme a dáme

    Špaldové gaštanové rohlíčky  - obrázok 4
  5. 5

    na plech vyložený papierom na pečenie.

    Špaldové gaštanové rohlíčky  - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme na 180° celzia cca 6 - 8 minút.

    Špaldové gaštanové rohlíčky  - obrázok 6
  7. 7

    Vychladnuté rohlíčky namáčame do hustej čokoládovej polevy. Z tejto dávky mi vyšlo 64 ks.

    Špaldové gaštanové rohlíčky  - obrázok 7
  8. 8

    ♥♥♥

    Špaldové gaštanové rohlíčky  - obrázok 8

Diskusia k receptu

janara
super..teším sa na recepty zo špaldovej múky...dik
rennatte
vsetky suroviny mam doma, tak uz len pustit sa do toho -----> KK
tiginko
neuveriteľný recept, neuveriteľné obrázky...klobúk dole @Danda3 , si majster :-)
martamm
danda3, fantázia a páči sa mi to vytláčanie cez fóliu, upečiem určite Tvoje rožteky,:)
tonicka53
krásne rožteky, aj mne sa páčia, recept už mám aj vytlačený :-)
pekný fotopostup, 1***
honestka
takisto chvalim vynaliezavost s tou foliou- takto vyzeraju fantasticky pekne a bez velikej namahy. Ocenujem!
babkamt
Rohlíčky sa ti krásne vydarili. Gaštanové som ešte nepiekla. Pečiem orechové a kokosové. Ukladám do kk do kolónky na vyskúšanie.
helca103
pripájam sa aj ja, super nápad s tou fóliou určite využijem.Máš ich nádherné a všetko čo je gaštanové je supeeer :-)
weronikaxxx
heej kúzelníčka :-) mám v oku už tvoje rohlíčky Cappucino...... jedny aj druhé vyzerajú supeer :-) ....... a neskúšala si tie Cappucino so špaldovou celozrnnou?
irenaw
tak tieto si musím uložiť, špaldové vždy a všade a tie gaštany k tomu, hmmm... a veľmi sa mi páči aj vychytávka s fóliou. nemám veľmi rada pečenie vo formičkách, vyklápanie s popálenými prstami a už vôbec nie umývanie ;-).
marijanka712
@danda3 velmi dobrý rp čo sa týka ingrediencii, ale aj technologického postupu, si fak kreatívna a pochvalujem ten nápad z tou foliou a tiež zaradujem do svojej kk ale neviem či do Vianoc vydržím a neodskúšam ich skôr vypadajú velmi lákavo- veľká pochvala ti patrí aj za foto postup .
iva63
krásne, super!!! a ten zlepšovák s fóliou nemá chýbu-:) chválim aj fotopostup...kk-:)
evanaaa
@danda3 , iste sú chutnučké, mne sa páčia, pripomínajú mi vzhľadom fúkané rožky, tieto budú lepšie, už len zohnať formičky, také nemám.
evanaaa
Ako ale vidím, jedna (forma) by mi stačila, oceňujem aj aj ten nápad, netreba ich piecť v tých formičkách, slúžia len na vytvarovanie rohlíčka. A už aj ukladám.
jarunka
Rohlicky su krasne, a ta s tou foliou je vynikajuca, pracovalo by to aj s medvedimy labkami ? Najhorsia praca pri vianocnom peceni je umyvanie formiciek.
anina6
tie tvoje rohlíčky sú ozaj nádherné, čiže pre mňa z toho vyplýva nasledujúce: zohnať formičky, kúpiť gaštanové pyré a upiecť. díky za dobré nápady.
vavan
super rohlíčky ukladám,na vianoce upečiem namiesto labiek s tou
fóliou super nápad
danda3
♥Ďakujem vám veľmi pekne za krásne komentáre! Veľmi potešili!♥
@weronikaxxx - Tie rohlíčky cappuccino som so špaldovou múkou neskúšla, ale určite by to šlo.♥
@jarunka - Neviem, medvedie labky som piekla zatiaľ len vo formičkách.♥
@anina6 - Formička Ti stačí jedna.
andim
vyzera to bajecne.len sa chcem spytat na to, ked by som pouzila len jedno zltko hadam by sa nemelnili?
danda3
@andim Píšem trošku neskoro, ale aj tak Ti neviem poradiť, či bude jedno stačiť, treba vyskúšať.♥
andiss
Kraaasa, gastanove pyre, spaldova muka, tvoja kreativita = uzasna maskrtka. Na sviatky ako stvoreneee! ;))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia