Špaldové celozrnné parené buchty bez cukru

Autor receptu: ckatka

jedna zo zdravsich verzii klasickeho obeda :)

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kocku droždia rozmrv v 2 dcl teplej vody s troškou kokosového cukru, múky alebo iného sacharidu...
  2. Do misky nasyp 200g špaldovej múky polohrubej celozrnnej a 200g bielej (alebo aký pomer chceš) a lyzicu ryzoveho / sojoveho mlieka. Pridaj trochu soli, kokosového cukru, škorice a 1 vajce, vlej kvások a vareškou upatlaj cesto, nechaj kysnúť.
  3. Na pomúčenej doske tvaruj buchty, naplň ľubovoľnou plnkou - ovocie, dzem, klobasa :) .. (napr. lekvár +broskyňa), olejovými rukami dávaj na parak, par 15 minút.
  4. Poleva - v hrnceku roztop maslo (ghee alebo kokosovy olej), pridaj lyzicu medu a lyzicu ryžového mlieka (suseneho - ak mas cerstve, tak primerane nalej, aby nebola prilis riedka). Posyp makom a škoricou, alebo orechami, alebo cim chces....