Špaldové celozrnné parené buchty bez cukru
Autor receptu: ckatka
jedna zo zdravsich verzii klasickeho obeda :)
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Kocku droždia rozmrv v 2 dcl teplej vody s troškou kokosového cukru, múky alebo iného sacharidu...
- Do misky nasyp 200g špaldovej múky polohrubej celozrnnej a 200g bielej (alebo aký pomer chceš) a lyzicu ryzoveho / sojoveho mlieka. Pridaj trochu soli, kokosového cukru, škorice a 1 vajce, vlej kvások a vareškou upatlaj cesto, nechaj kysnúť.
- Na pomúčenej doske tvaruj buchty, naplň ľubovoľnou plnkou - ovocie, dzem, klobasa :) .. (napr. lekvár +broskyňa), olejovými rukami dávaj na parak, par 15 minút.
- Poleva - v hrnceku roztop maslo (ghee alebo kokosovy olej), pridaj lyzicu medu a lyzicu ryžového mlieka (suseneho - ak mas cerstve, tak primerane nalej, aby nebola prilis riedka). Posyp makom a škoricou, alebo orechami, alebo cim chces....