Špaldová knedľa z parného hrnca

Autor receptu: mimit

25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zohrejeme si mlieko tak, aby bolo vlazne a nie horuce, pridame do neho cukor a drozdie (1 kocka cerstve alebo 2 balicky susene) a nechame kvasok vykysnut. Medzitym zmiesame muku so solou a pridame vajce. Po vykysnuti pridame aj kvasok a vypracujeme hladke cesto, ktore nechame kysnut pod utierkou priblizne 45-50 minut.
  2. Naolejujeme si spodok a boky v spodnych 2 nadobach parneho hrnca, aby sa knedla neprilepila. Po vykysnuti cesta ho prehnietime, vytvarujeme z neho dve mensie knedle a ulozime ich do nadob na parenie. Nechame kysnut este asi 15-20 minut. Potom uz len 25 minut parime.
  3. U nas k tomu bude aj "svieckova" z kuracich prs urobena tiez v parnom hrnci. Dobru chut prajem :)