Spaghetti aglio e olio

maartina - fotkamaartina, 18. februára 2011
Spaghetti aglio e olio
Foto: maartina

Je čas obeda ...chladnička zíva prázdnotou ...dieťa sa mi motá neustále pri nohách a tak treba veľmi rýchlo niečo ukuchtiť, aby zo mňa Zobraziť celý popisJe čas obeda ...chladnička zíva prázdnotou ...dieťa sa mi motá neustále pri nohách a tak treba veľmi rýchlo niečo ukuchtiť, aby zo mňa nebola hladná nervózna mama :))

15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 strúčiky
 sušená
 sušené
 na ozdobenie




Postup

  1. 1

    Špagety si dáme variť (al dente) do posolenej vody. Medzitým si na rozohriatom oleji opražíme na jemné plátky pokrájaný cesnak, mierne posolíme a pokoreníme. Pridáme sušenú petržlenovú vňať s rozdrvenými sušenými chilli papričkami ...túto zmes mám vopred pripravenú do zásoby v koreničke, použila som z nej zhruba 2čaj. lyžičky.

  2. 2

    Zlejeme uvarené špagety, nepreplachujeme ich a hneď pridáme k cesnakovej zmesi a už iba premiešame. Podávame s postrúhaným syrom a ozdobené olivami .... mňam :)

Diskusia k receptu

julica
takto presne si ich robím aj ja, ešte pokvapkám tým citrónom. mňam, sú nad všetky prešpekulované syrové omáčky. budú na večeru - opäť :)
bzuky
Tak ako to má byť, nemám čo dodať.
dida99
v jednoduchosti je krása...
žalúdok to iste ocení :-)
v poslednej dobe mi aj chutia neprekombinované jedlá
anajka
Na doplnenie by tam mal byť strúhaný parmezán.Jednoduché a výborné.Robím s mrazenou vňaťkou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia