Spaghetti aglio e olio

Autor receptu: maartina

Je čas obeda ...chladnička zíva prázdnotou ...dieťa sa mi motá neustále pri nohách a tak treba veľmi rýchlo niečo ukuchtiť, aby zo mňa nebola hladná nervózna mama :))

15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Špagety si dáme variť (al dente) do posolenej vody. Medzitým si na rozohriatom oleji opražíme na jemné plátky pokrájaný cesnak, mierne posolíme a pokoreníme. Pridáme sušenú petržlenovú vňať s rozdrvenými sušenými chilli papričkami ...túto zmes mám vopred pripravenú do zásoby v koreničke, použila som z nej zhruba 2čaj. lyžičky.
  2. Zlejeme uvarené špagety, nepreplachujeme ich a hneď pridáme k cesnakovej zmesi a už iba premiešame. Podávame s postrúhaným syrom a ozdobené olivami .... mňam :)