Špagety so sušenými paradajkami, kapary a petržlenom
Foto: paploska
Tento týždeň, po náročnej práci, relaxujem v kuchyni. Za oknom sa skoro zmráka a tak máme stále na niečo chuť :-) Pre dnešok sú Zobraziť celý popisTento týždeň, po náročnej práci, relaxujem v kuchyni. Za oknom sa skoro zmráka a tak máme stále na niečo chuť :-) Pre dnešok sú to rýchle a chutné špagety podľa talianskeho receptu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné ingrediencie. Keď mám všetko po ruke, urýchlim celý proces a zvyčajne sme poriadne hladní, takže rýchlosť je najdôležitejšia :-).
-
2
Najprv si pokrájame nadrobno cesnak, posekáme kapary a pokrájame paradajky. Ja som mala nakladané v soli, takže som ich pred použitím poriadne vymyla v studenej vode. Omáčku som už nesolila.
-
3
Na olivovom oleji opečieme cesnak, pridáme kapary a paradajky. Opekáme asi 3 min. Pridáme víno a varíme, kým sa nám neodparí alkohol.
-
4
Špagety uvaríme podľa návodu. Používam výborne špaldové špagety od Alnatury, ale dnes som zohnala kukuričné, takže nabudúce vyskúšam. Do omáčky pridáme posekanú petržlenovú vňať, špagety a krátko spolu opečieme. Pozor, krátko, aby sa nerozvarili. Nakoniec pridáme nasucho opraženú strúhanku, ak nemáte alergie, tak si tam pridajte postrúhanú mozzarellu . A zapíjame dobrý bielym vínkom :-)
@micanela ďakujem potešilo :-)