Špagety so sušenými paradajkami, kapary a petržlenom

Autor receptu: paploska

Tento týždeň, po náročnej práci, relaxujem v kuchyni. Za oknom sa skoro zmráka a tak máme stále na niečo chuť :-) Pre dnešok sú to rýchle a chutné špagety podľa talianskeho receptu.

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si potrebné ingrediencie. Keď mám všetko po ruke, urýchlim celý proces a zvyčajne sme poriadne hladní, takže rýchlosť je najdôležitejšia :-).
  2. Najprv si pokrájame nadrobno cesnak, posekáme kapary a pokrájame paradajky. Ja som mala nakladané v soli, takže som ich pred použitím poriadne vymyla v studenej vode. Omáčku som už nesolila.
  3. Na olivovom oleji opečieme cesnak, pridáme kapary a paradajky. Opekáme asi 3 min. Pridáme víno a varíme, kým sa nám neodparí alkohol.
  4. Špagety uvaríme podľa návodu. Používam výborne špaldové špagety od Alnatury, ale dnes som zohnala kukuričné, takže nabudúce vyskúšam. Do omáčky pridáme posekanú petržlenovú vňať, špagety a krátko spolu opečieme. Pozor, krátko, aby sa nerozvarili. Nakoniec pridáme nasucho opraženú strúhanku, ak nemáte alergie, tak si tam pridajte postrúhanú mozzarellu . A zapíjame dobrý bielym vínkom :-)