porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suroviny
-
2
Rajčiny narežeme do kríža, necháme minútu povariť vo vriacej vode vyberieme a odložíme nabok.
-
3
Nakrájame odkôstkované olivy na kolieska.
-
4
Chilly papričku zbavíme semiačok, žiliek a nakrájame na kúsky.
-
5
Ančovičky pre zbavenie prebytočnej slanosti umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme a na hrubo nakrájame.
-
6
Do panvice dáme olivový olej, nakrájaný cesnak, ančovičky, chilli a necháme pár minút prevoniať.
-
7
Rajčiny zbavíme šupiek a semiačok.
-
8
Necháme odtiecť.
-
9
Kapary pre zbavenie prebytočnej slanosti umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Nakrájame na hrubo.
-
10
Do panvice pridáme nakrájané kapary a olivy.
-
11
Rajčiny nakrájame na kocky.
-
12
Nakrájané rajčiny pridáme do panvice. Na miernom ohni upravujeme 10-15 minút.
-
13
Po uplynutí potrebného času dochutíme soľou a pridáme nesekanú petržlenovú vňať.
-
14
V dostatočnom množstve osolenej vody uvaríme špagety.
-
15
Keď sú špagety al dente, zlejeme vodu a špagety pridáme do panvice.
-
16
Špagety s omáčkou Puttanesca na panvici chvíľu poprehadzujeme. Okamžite servírujeme posypané so zvyšnou nasekanou petržlenovou vňaťou.
Diskusia k receptu