Špagety aglio e olio e peperoncino

shukvacik - fotkashukvacik, 4. októbra 2016
Špagety aglio e olio e peperoncino
Foto: shukvacik

Dnes som sa rozhodol uvariť špagety, dlho som rozmýšľal, na aký spôsob no určite som vylúčil mastnú "mortadellu" s obchodu. Ako vždy išiel som Zobraziť celý popisDnes som sa rozhodol uvariť špagety, dlho som rozmýšľal, na aký spôsob no určite som vylúčil mastnú "mortadellu" s obchodu. Ako vždy išiel som vlastnou hlavou a svojimi chuťami :-). V Taliansku by sa tie špagety mali nazývať podobne, ako som dal názov ja. Výsledok bol veľmi chutný a samozrejme troška pikantný.

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g (vaječné)
1 ks (celý)
5 ks
6 ks




Postup

  1. 1

    Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale tak aby boli "al dente"

  2. 2

    Cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno, tak isto aj čili papričky, cherry paradajky prekrojíme na 1/2 a tu polovicu opačne na 1/2, petržlenovú vňať nasekáme na drobno

  3. 3

    Na horúcom oleji orestujeme cesnak do hneda, pridáme čili papričky a cherry paradajky. Po chvíli restovania pridáme precedené špagety a primiešame petržlenovú vňať, trošku osolíme a ak máte pridáme bazalkové listy

    Špagety aglio e olio e peperoncino - obrázok 3
  4. 4

    Môžme servírovať , ja som vrch špagiet preliali ešte tabasco omáčkou a trošku olivovým olejom , môžme posýpať strúhaným parmezánom . Prajem Vám dobrú chuť :-) :-P

    Špagety aglio e olio e peperoncino - obrázok 4

Diskusia k receptu

jamarlen
super si si navaril, ešte trochu čiernych olív by dodalo šmrnc:)
kimlo
Ked už dávaš talianske názvy tak peperoncini... :-)
shukvacik
@Afataga

Popozeral som teraz pár receptov a niekde išli paradajky, niekde len parmezán. takže netvrdím že je to úplne originál recept , možno podobný preto aj taký názov :-D je to iné ako pečený bôčik kde človek pomenuje jasne o čo ide .
mirop
Myslis asi morcadellu nie? Mortadella je kvalitna makka salama, do cestovin sa nedava, skor sa podava ako antipasti
dormella
"Aglio, olio, peperoncino e pomodoro" . . .
Cesneku by dali Italove urcite mene a neorestovali by ho do hneda, zhorkl by . . .
1x babav
shukvacik
@Dormella (4.10.2016 20:42)

Mne cesnak vôbec nezhorkol , možno keby sa hriali na druhý deň, myslím že toto jedlo je minutka a ma sa hneď skonzumovať.

Tak isto znova opakujem, robil som jedlo z vlastnej hlavy, zo svojim pomerom surovín a chutami . Takže nikomu ho nenutim, nám chutilo a písal som taký pomer aký som dával takže niejeto pravý taliansky recept ani presný názov!

Názov podobný a keď hľadáte v ňom chybu tak názov môj :-)

Kto chce nech si uvari podľa mňa a kto nie nech si uvarí podľa seba a napíše zas svoj recept a da svoj názov .

Pekný večer Varechači
katkos
Tomu sa hovori idiocia Slovenska. Takto kvoli hovadiny buzerujucim ludom aj dobri kuchari s napadmi nepridaju radsej nic, aby sa vyhli takymto komentom. Nic si z toho nerob shukvacik, sak si z Martina, tam normalni ludia ziju...si sikovny. Esteze je na vareche plno zlatych dudi, kvoli ktorym tento portal mozem a s laskou...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia