Špagety aglio e olio e peperoncino

Autor receptu: shukvacik

Dnes som sa rozhodol uvariť špagety, dlho som rozmýšľal, na aký spôsob no určite som vylúčil mastnú "mortadellu" s obchodu. Ako vždy išiel som vlastnou hlavou a svojimi chuťami :-). V Taliansku by sa tie špagety mali nazývať podobne, ako som dal názov ja. Výsledok bol veľmi chutný a samozrejme troška pikantný.

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale tak aby boli "al dente"
  2. Cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno, tak isto aj čili papričky, cherry paradajky prekrojíme na 1/2 a tu polovicu opačne na 1/2, petržlenovú vňať nasekáme na drobno
  3. Na horúcom oleji orestujeme cesnak do hneda, pridáme čili papričky a cherry paradajky. Po chvíli restovania pridáme precedené špagety a primiešame petržlenovú vňať, trošku osolíme a ak máte pridáme bazalkové listy
  4. Môžme servírovať , ja som vrch špagiet preliali ešte tabasco omáčkou a trošku olivovým olejom , môžme posýpať strúhaným parmezánom . Prajem Vám dobrú chuť :-) :-P