Špagety aglio e olio e peperoncino
Autor receptu: shukvacik
Dnes som sa rozhodol uvariť špagety, dlho som
rozmýšľal, na aký spôsob no určite som
vylúčil mastnú "mortadellu"
s obchodu. Ako vždy išiel som vlastnou hlavou a svojimi
chuťami :-). V Taliansku by sa
tie špagety mali nazývať
podobne, ako som dal názov ja. Výsledok bol veľmi
chutný a samozrejme troška
pikantný.
4 porcie |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale tak aby boli "al dente"
- Cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno, tak isto aj čili papričky, cherry paradajky prekrojíme na 1/2 a tu polovicu opačne na 1/2, petržlenovú vňať nasekáme na drobno
- Na horúcom oleji orestujeme cesnak do hneda, pridáme čili papričky a cherry paradajky. Po chvíli restovania pridáme precedené špagety a primiešame petržlenovú vňať, trošku osolíme a ak máte pridáme bazalkové listy
- Môžme servírovať , ja som vrch špagiet preliali ešte tabasco omáčkou a trošku olivovým olejom , môžme posýpať strúhaným parmezánom . Prajem Vám dobrú chuť :-) :-P