Falošná Omusoba

2010 - bez fotky2010, 22. apríla 2010
Falošná Omusoba
Foto: 2010

Omusoba je japonska omeleta plnena slizami yakisoba.Takze ked mate daake slize zo vcerajsej vecera ( najlepsie su kapustove ) tak ich obohatime dalsou zeleninou.zabalime Zobraziť celý popisOmusoba je japonska omeleta plnena slizami yakisoba.Takze ked mate daake slize zo vcerajsej vecera ( najlepsie su kapustove ) tak ich obohatime dalsou zeleninou.zabalime do omelety ozdobime worcesterskou omackou a majonezou a mame skoro omusobu. Recept na prave yakisoba vyprazane slize pridam neskor.

1
porcia
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
200  g
1 ks
1 strúčik
1 ks
1 cm
1 lyzica
1 lyzica
1 lyzica
2  lyzice
1 lyzica




Postup

  1. 1

    Do rozohriateho woku dame lyzicu sezamoveho oleja spenime cesnak , zazvor na drobno nakrajany a jarnu cibulku na drobno nakrajanu.Pridame na jullien ( na zapalky nakrajanu mrkvu).Pridame lyzicu-dve sojovej omacky a ked mame tak ryzove vino ked nie nic sa nestane. rychlo miesame na silnom plameni po cca 2 minutach pridame vcerajsie kapustove slize a pridame lyzicu worcesterskej omacky premiesame a prehrejeme .

  2. 2

    Spravime tenku omeletu. Do stredu naukladame slize so zeleninou , zrolujeme, a ozdobime na vrchu worcesterskou omackou a majonezou.

Diskusia k receptu

2010
egreska
Ja som vcera narobil vela slizov tak tam skoncili ,inac je tam aj cuketa .Co ma prekvapilo ake to je dobre s tou worcesterskou omackou (mal som pravu japonsku majonezu Kewpie ) ale Hellmanka spravi tu istu sluzbu.
jarco
Ako vždy, kam sa hrabú slovenskí profi šéfkuchári .-)
2010
jarco
nerob si srandu,
mne sa paci na japoncikoch ze aj pri takom jednoduchom jedle ako omeleta sa vyzaduje prezentacia taka ista ako pri drahom jedle.Ked stihnem tak spravim ich "Omurice", to je omeleta plnena ryzou.
bozulka
Mám rada takéto "srandičky",je rýchle,lacné a ešte aj efektné.
egreska
spravila som si dnes na večeru,je to fantasticke ,rychle ,jednoduche a strašne dobré..budem si to robievat častejšie ,díky za inšpiraciu :-))
evanaaa
Nerozumiem,aké sú to kapustové slíže?A tá omeleta je len z vajíčka?Som ja ale hlúpa,čo?
2010
evanaaa,
Povodny japonsky recept ma v sebe slize yakisoba ( vyzeraju ako spagetii) s dusenou kapustou a mrkvou dakedy aj na drobno nakrajana kuracina.
Tu v tejto falosnej verzii som chcel len prezentovat , ze aj ked zoberies slize , spagetti zo vcerajsej vecere pridas podusenu zeleninu ked mas aj kurca ochutis koreninami zabalis do klasickej vajickovej omelety.
Vysledok je chutove prekvapujuci.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia