Špagetová tekvica (fotorecept)

Autor receptu: giussa

V obchode som natrafila na spagetovu tekvicu, tak reku ze ju vyskusam. Nazov dostala kvoli svojej duzine, ktora je vlaknita a pripomina spagety, alebo skor sliziky do polievky :) Pripravila som ju podla receptu zo stranky Allrecipes.com (http://allrecipes.com/Recipe/Spaghetti- Squash-I/Detail.aspx) Pochopitelne nema "spagetovu" chut ani konzistenciu. Je to kasovitejsie a chuti ako tekvica. Kto by to bol cakal, nie? :)

15 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Rozohrejeme ruru na 200 stupnov. Tekvicu rozkrojime na polky, odtsranime jedernik a dame ju rozkrojenou stranou na plech s papierom na pecenie. Piekla som ju zhruba 45 min. Treba skusat vidlickou ci je uz makka.
  2. Zatial si mozme oprazit na vacsie kusy nakrajanu cibulu s cesnakom (pripadne s chili, kto ma rad). Papriku som na panvici vcelku opiekla (teda spiekla), sparila v sacku, olupala a nakrajala na male kusky. Nasekala bazalku, olivy, susene paradajky a namrvila fetu. Cerstve paradajky som nemala ale tie by sa mi tam tiez hodili.
  3. Po upeceni tekvicu nechame chvilu vychaldnut tak aby sme ju udrzali v ruke a vedeli vidlickou vydlabat/naskrabat vnutro.
  4. Uz len osolit, pridat ostatne suroviny a zamiesat. Dobru chut!