Špagetová tekvica (fotorecept)
Autor receptu: giussa
V obchode som natrafila na spagetovu tekvicu, tak reku ze ju vyskusam. Nazov dostala
kvoli
svojej duzine, ktora je vlaknita a pripomina spagety, alebo skor sliziky do polievky :)
Pripravila som ju podla receptu zo stranky Allrecipes.com
(http://allrecipes.com/Recipe/Spaghetti-
Squash-I/Detail.aspx)
Pochopitelne nema "spagetovu" chut ani konzistenciu. Je to kasovitejsie a chuti ako
tekvica.
Kto by to bol cakal, nie? :)
15 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Rozohrejeme ruru na 200 stupnov. Tekvicu rozkrojime na polky, odtsranime jedernik a dame ju rozkrojenou stranou na plech s papierom na pecenie. Piekla som ju zhruba 45 min. Treba skusat vidlickou ci je uz makka.
- Zatial si mozme oprazit na vacsie kusy nakrajanu cibulu s cesnakom (pripadne s chili, kto ma rad).
Papriku som na panvici vcelku opiekla (teda spiekla), sparila v sacku, olupala a nakrajala na male kusky.
Nasekala bazalku, olivy, susene paradajky a namrvila fetu. Cerstve paradajky som nemala ale tie by sa mi tam tiez hodili.
- Po upeceni tekvicu nechame chvilu vychaldnut tak aby sme ju udrzali v ruke a vedeli vidlickou vydlabat/naskrabat vnutro.
- Uz len osolit, pridat ostatne suroviny a zamiesat. Dobru chut!