Šošovicové fašíročky aj pre vegetariánov

zenfira - bez fotkyzenfira, 25. augusta 2012
Šošovicové fašíročky aj pre vegetariánov
Foto: zenfira

Keďže u nás v poslednej dobe fičí bezmäsitá strava, vyskúšala som spraviť fašírky zo šošovice. Sú veľmi chutné, vhodné na letný piknik, len tak so šalátikom, alebo aj do vegetariánskeho "hamburgera". Použila som šošovicu v konzerve, takže aj celkom rýchlo spravené jedlo ;-)

Suroviny

1 ks
2 ks
1 ks
3 strúčiky
1 ks
1 ks
100 g
4 lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke do mekka.

  2. 2

    Cibuľu si nakrájame na drobno a na panvici opražíme na slnečnicovom oleji domekka. Mrkvu (použila som dosť veľkú mrkvu) ošúpeme a nadrobno nastrúhame. K cibuli pridáme roztlačené strúčky cesnaku, nastrúhanú mrkvu a spolu opražíme cca 3-4 minuty..

  3. 3

    Zlejeme šošovicu z konzervy a necháme dobre odkvapkať. Uvarené zemiaky popučíme na pyré a pridáme k nim cibuľovo-mrkvovú opraženú zmes a šošovicu. Pridáme najemno nastrúhaný syr, vajíčko, majoránku, osolíme a okoreníme. Pridáme múku - množstvo závisí aj od kvality zemiakov, keď nám pri pražení fašíročky nebudú držať, treba pridať viac múky. Všetko spolu dobre premiešame.

  4. 4

    Rukou vytvarujeme malé fašírky a vysmážame ich v panvici na rozohriatom oleji. Podávame so šalátom alebo v žemli ako hamburger.

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Práve som si otvorila Varechu, že si pozriem, ako spraviť šošovicový šalát a tu mi padli do oka tvoje fašírky, tiež zo šošovice. Veru si ich založím a naskore spravím. Recept vyzerá byť veľmi sľubný.
odložím si to , najbližšie vyskúšam podľa teba, dnes som prvýkrát v živote robila karfiolové fašírky, lebo som ich/karfiol/ poriadne povarila, až sa rozpadávali, chcela som ich len trošku - na vyprážanie, a tak vznikli fašírky - celkom mi chutia, len muž ostal v pomykove, že čo je tooo..:-)
Wow! Toto je podla mojho gusta;-) A este maly tip->skuste to dat na plech s peciacim papierom a potriet len olivovym olejom a piect ako buchticky v rure;-) Je to este trosicku zdravsie ;-) ale fantasticky recept, zboznujem toto jedlo;-)
Uložila som si medzi bezmäsité jedlá, vyskúšam, len neviem čo na to povie ten môj mäsožravec, fašírky sú jeho obľúbeným jedlom, tak aby som ho nesklamala.

Pridaj komentár k receptu: