Šošovicové fašíročky aj pre vegetariánov

Autor receptu: zenfira

Keďže u nás v poslednej dobe fičí bezmäsitá strava, vyskúšala som spraviť fašírky zo šošovice. Sú veľmi chutné, vhodné na letný piknik, len tak so šalátikom, alebo aj do vegetariánskeho "hamburgera". Použila som šošovicu v konzerve, takže aj celkom rýchlo spravené jedlo ;-)

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke do mekka.
  2. Cibuľu si nakrájame na drobno a na panvici opražíme na slnečnicovom oleji domekka. Mrkvu (použila som dosť veľkú mrkvu) ošúpeme a nadrobno nastrúhame. K cibuli pridáme roztlačené strúčky cesnaku, nastrúhanú mrkvu a spolu opražíme cca 3-4 minuty..
  3. Zlejeme šošovicu z konzervy a necháme dobre odkvapkať. Uvarené zemiaky popučíme na pyré a pridáme k nim cibuľovo-mrkvovú opraženú zmes a šošovicu. Pridáme najemno nastrúhaný syr, vajíčko, majoránku, osolíme a okoreníme. Pridáme múku - množstvo závisí aj od kvality zemiakov, keď nám pri pražení fašíročky nebudú držať, treba pridať viac múky. Všetko spolu dobre premiešame.
  4. Rukou vytvarujeme malé fašírky a vysmážame ich v panvici na rozohriatom oleji. Podávame so šalátom alebo v žemli ako hamburger.