Šošovicové cestoviny s fazuľovým lečom a mäsom
Recept, po ktorom siahnem, keď neviem, čo by som na rýchlo urobila.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
350 g mleté |
|
1 hrnček |
|
1 pohár (3 dcl) |
|
1 PL |
|
4 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Ak nemáme zavárané/kupované fazuľové lečo, pripravíme si čerstvé (hoci to potom značne predĺži a sťaží celý proces :D). Fazuľu (ja používam malú bielu, ale každému podľa chuti) uvaríme v osolenej vode. Papriku, rajčiny a cibuľu nakrájame na kúsky. Cibuľu na oleji opražíme a pridáme papriku, krátko podusíme a potom primiešame rajčiny. Keď je zelenina mäkká, primiešame fazuľu, osolíme, okoreníme a odstavíme. Takéto lečo podávame len čerstvé.
- 2
Uvaríme si cestovinu. Pred scedením si odložíme trochu vody bokom na omáčku.
- 3
Na oleji si opečieme mleté mäso (ja zvyčajne používam morčacie) a ochutíme. Keď je mäso takmer hotové, pridáme kečup, lečo, vodu z cestovín a nakoniec aj cestoviny. Dobre premiešame, krátko necháme prejsť varom a podávame. Vrch môžeme posypať strúhaným syrom.
Tiež cestoviny:
- 2
Tým som myslel buď iba šošovica buď iba fazuľa...
šošovica do receptu nejde, cestoviny sú vyrobené zo šošovice :)
Aha, tak som možno v ofsajde, ale toto počujem naozaj po prvý raz. Potom je samozrejme môj predošlý komentár irelevantný. Ja som ešte také cestoviny v obchodoch, kde bývam ešte nevidel. Autorke receptu sa ospravedlňujem a prajem jej ešte veľa originálnych receptov.
Nič sa nestalo :) Cestoviny sú teraz už vyrábané z rôznych strukovín, hrachu, šošovice čí cíceru a je to vhodná alternatíva pre ľudí, ktorí nemôžu lepok, vegánov alebo jednoducho pri zdravom životnom štýle :)