Šošovicová polievka

eraserhead - fotkaeraserhead, 28. apríla 2015
4
porcie
12h minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 l
1 strúčik
1 ks




Postup

  1. 1

    Na masti zľahka orestujeme cibuľku, pridáme kožku a vopred namočenú šošovicu. Restujeme 2-3 minúty pridáme lyžičku papriky krátko opäť zarestujeme a zalejeme vriacim vývarom. Podľa potreby solíme a koreníme práve zomletým korením. Varíme do mäkka. Pred podávaním kožku, čili a cesnak nakrájame a ozdobíme hustú polievku.

Diskusia k receptu

jamarlen
už som šošovicu namočil, teším sa na zajtra, bude na ňu akurátny nečas..…tú kožku zo slaniny kupovať veru neoôjdem:)
evanaaa
Polievku nerobievam, len prívarok ( omáčku), možno nabudúce znovu spravím, ak budem mať aj kožku z údenej slaninky.
@marta23 , prečo by sa nemala, ja namáčam, aspoň sa nemusí dlho variť a nenadúva tak. Píšeš:....viď aj recept vyššie - kde? Aj v tomto recepte sa namáčala......
svedka
Asi myslela polievku z cervenej šošovice-ta sa nenamaca a ani nenaduva
methi
Pekne. Klobasku nedavas? V takejto polievke mam jej chut strasne rada, aj mrkvu a petrzlen. Najlepsiu sosovicovu robi moj ocino.
methi
Ale inak super husta, presne takto to lubim na tanier.
mijaita
mne se libi, ze je jednoduchá. Varim i s kysanym zelim a houbama, jinou s klobáskou, jak pise @methi. Do téhle by se hodila, ale není třeba. Zas jiná ne?
eraserhead
klobásku, slaninku, kožku dávam do toho základu podla toho čo mám v chladničke, ja mám strukoviny veľmi rád, sú dobré ....

Na striedačku sa s kolegom pozývame na obed a on vie že keď mi chce spraviť radosť tak ma zoberie buď k aziatom na Xá xíu alebo na trhovisko na hustú strukovinu ktorú podávajú v tanieri čo vyzerá ako nádoba na šalát a má snáď 1 liter ..........



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia