Šošovica zapečená s kyslou kapustou

Autor receptu: zabiatko66

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Šošovicu povaríme do polomäkka v slanej vode s bobkovým listom. Kyslú kapustu udusíme. Pridáme trošku vody alebo oleja. Sójovú drť namočíme do horúcej vody do ktorej sme dali masox a sójovú omáčku. Pokiaľ sa nám drť močí udusme si cibuľku na oleji, ktorú sme si na jemno pokrájali. Potom do nej vložime drť, ktorú sme precedili. A 2 minutky spolu podusíme. Do vymastenej misy dáme vrstvu kapusty, vrstvu šosovice, sojovú drť s cibuľkou, potom zase kapustu a ukončíme vrstvy šošovicou. Do kyslej smotany a jogurtu zamiešame nastrúhaný syr a touto zmesou potrieme povrch. Dáme zapiecť na 20-25 min.