Somloi halušky

Autor receptu: redakcia

10
porcií
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme 3 druhy cesta: piškótové, kakaové a orechové. Na každé cesto potrebujeme tretinu surovín; do kakaového pridáme kakao a do orechového orechy. Rozbijeme vajcia, oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh.
  2. Zo žĺtkov a cukru vyšľaháme penu, opatrne pridáme múku pomiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec lopatkou opatrne vmiešame sneh. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 20 minút (odporúčame skúšku špajdľou).
  3. Z vody, kryštálového cukru, hrozienok, citrónovej kôry a rumu uvaríme sirup. Z mlieka, cukru a vanilkového pudingu pripravíme krém.
  4. Vychladnuté cestá postupne polievame sirupom, potrieme džemom a krémom a kladieme ich na seba. Vrchnú vrstvu posypeme kakaom. Necháme odležať a potom lyžičkou vykrajujeme „halušky“. Podávame so šľahačkou.