Snežienka

13juli - fotka13juli, 14. decembra 2010
Snežienka
Foto: 13juli

Torta pre vnučku k 5 narodeninam, nakoľko nemôže mlieko tak je z gaštanovou plnkou

Suroviny

8 ks
8 PL
8 PL
1 ks
4 KL
PLNKA:
500 g
250 g
5 PL
Na poťahovú hmotu:
150 g
500 g
 štipka , 2 PL vody
  velkosti lieskoveho orecha




Postup

  1. 1

    Upečieme si dve piškoty: 4 bielky šlaháme ,pridame 4 PL cukru došlahame do tuha , pridame žltky, 4 PL muky a 2 KL kakaa a pol prašku zlahka zamiešame a dame na plech na pečiaci papier upiecť. Jednu piškotu ešte teplu stočime do rolády a necháme vychladnúť. Z druhej piškuty si vykrojime snežienku naplnime plnkou , aj celu jemne potreme plnkou a dame do chladu, roladu si tiež naplnime ale musime si ju prirovnať k snežienke aby nebola hruba tak ju stočime asi do dvoch tretin tiež potreme celu a dame do chladu

  2. 2

    PLNKA: rozmrazene gaštanove pire si vymiešame s palmarinom a cukrom Maršmalov : cukríky ( ja kupujem v lidli jahodove) si umyjeme od farebneho cukru dame do nadoby , pridame vodu kyselinu a dame do mikrovlnky na dve minuty roztopiť. Do roztopeneho pridavame trochu mandlovej esencie, ceru, postupne cukor až z toho mame tvarovatelnu hmotu. Najskor si urobime snežienku bielou hmotou a ostatnu hmotu zafarbime zelenou farbou , a potiahneme stopku. Zo zvyšku piškoty si urobime aj list a aj ten potiahneme zelenou. Ja si to rozvalkam na sačku do koša potom sa mi s tym lahšie pracuje

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia