Snežienka

Autor receptu: 13juli

Torta pre vnučku k 5 narodeninam, nakoľko nemôže mlieko tak je z gaštanovou plnkou

Suroviny

Postup

  1. Upečieme si dve piškoty: 4 bielky šlaháme ,pridame 4 PL cukru došlahame do tuha , pridame žltky, 4 PL muky a 2 KL kakaa a pol prašku zlahka zamiešame a dame na plech na pečiaci papier upiecť. Jednu piškotu ešte teplu stočime do rolády a necháme vychladnúť. Z druhej piškuty si vykrojime snežienku naplnime plnkou , aj celu jemne potreme plnkou a dame do chladu, roladu si tiež naplnime ale musime si ju prirovnať k snežienke aby nebola hruba tak ju stočime asi do dvoch tretin tiež potreme celu a dame do chladu
  2. PLNKA: rozmrazene gaštanove pire si vymiešame s palmarinom a cukrom Maršmalov : cukríky ( ja kupujem v lidli jahodove) si umyjeme od farebneho cukru dame do nadoby , pridame vodu kyselinu a dame do mikrovlnky na dve minuty roztopiť. Do roztopeneho pridavame trochu mandlovej esencie, ceru, postupne cukor až z toho mame tvarovatelnu hmotu. Najskor si urobime snežienku bielou hmotou a ostatnu hmotu zafarbime zelenou farbou , a potiahneme stopku. Zo zvyšku piškoty si urobime aj list a aj ten potiahneme zelenou. Ja si to rozvalkam na sačku do koša potom sa mi s tym lahšie pracuje