Snehové špice fotorecept

danculka - fotkadanculka, 12. mája 2011
Snehové špice (fotorecept)
Foto: danculka

Na tieto snehové špice sa pamätám,ako dieťa ,v cukrarni ich mali poliate fondantom a boli väčšie, keďže recept originál nemám, tak som skúšala Zobraziť celý popisNa tieto snehové špice sa pamätám,ako dieťa ,v cukrarni ich mali poliate fondantom a boli väčšie, keďže recept originál nemám, tak som skúšala po svojom...

45 minút
príprava

Suroviny

5ks
200g
50g príchuť podľa seba
1/2 bal.
poleva:
100g
20g/podľa potr.




Postup

  1. 1

    Nad parou ušlaháme tuhý sneh do ktorého po odstavaní primeiešame práškový z nejakou príchuťou/npr.jahodová atd./

    Snehové špice (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cukrárenským vreckom na piškoty nastriekame sneh a dáme na chvíľu zasušiť pri teplote 120st,aby vrch mal jemnú kôročku a môžeme poliať čokoládou pripravenou z cery a var.čokolády. Tu je aj prekrojený , aby ste videli vnútro zákusku...Dobrú chuť!

    Snehové špice (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

marcy
toto mi nerob :o))).....plnené trubičky a tieto špice zbožňujem,óóóch.....vzdych :-(....musím to rozchodiť
gittka
takéto presladené koláčiky zbožnujem...
ancicka
A s cukrom si neskúšala? Ja mám recept s cukrom zemiakovým,(gruľovým)ale nemôžem ho dostať kúpiť.Neviem či ešte ho vyrabajú.Inač špice sú paráádne!
danculka
zemiakový cukor ani nepoznám ,len ten v tabuľkách,čo sa predával voľakedy...
cica2
krásne sa ti vydarili, šikuľka!:)
ancicka
Ved ten v tabuľkach,či sa ešte vyrába...ja som ho nevidela ani nepamätám.Ešte jak deti sme ho kúpovali za 25 halierov.
ola111
Nádhera,ale by som si dala.Toto sú tie koláčiky,čo bývali v cukrárni
žlté alebo ružové,čo bolo navrchu neviem.?,@ancicka ,tento cukor si
kupujem v COOP Jednote,mávajú ho pri pokladni pri žuvačkách,také
tabuľky.
sovka62
Najlepší zákusok môjho detstva. Takéto nám cez veľkú prestávku predával školník na základnej škole. Stáli korunu, takže za dve koruny, čo som dostala na tavený syr (1,5 Kčs) a dve žemle (každá 0,25 Kčs) som dostala dva kusy. To bola lahoda! A mama sa nestačila čudovať, prečo som po takej výdatnej desiate (dve žemle so syrom, hehehehe) prišla zo školy taká hladná.
sovka62
A ešte niečo.Ja už naozaj budem musieť urobiť ten fondant a nafotiť vám ho, aby ste videli, že je to naozaj jednoduché. Sú veci, ku ktorým ten fondant jednoducho patrí - tieto špice, punčové rezy, miňonky a pod.
veronika353
Já je mám taky moc ráda,poznám je pod názvem "Indiáni".Stále se dají koupit v cukrárnách na Moravě.Díky za recept, zkusím je upéct.
danculka
Ja som nemala problém s fondantom, ale so špicami,či budú chutiť tak,akú mám spomienku,čokoláda len preto,že bola po ruke,buflerky pod špice budem musieť upiecť,lebo to boli večšie špice a poliate fondantom,som rada,že som Vám oživila spomienky:))))))))))
palokuchki
Ja tiez cestou zo skoly som sa casto zastavila v cukrarni a kupovala som si tieto spice. Vdaka za recept.
mgut
Tiež ďakujem za oživenie spomienok. A zemiakový cukor som videla pred dvomi týždnami na výstave v BB, aj kusový turecký med,strašne som sa potešila,ale keď som videla tú cenu,4€ za 100gr.tak ma chuť rýchlo prešla....Špice sú vydarené,možno aj tie skusim na oslavu.
dogagador
kvap, kvap, kvap....to mi zacali tiect slinky, booooooze, som ja zavislak na sladke!!!
cupcake
Nadhera, stale mam pred ocami pekaren na rohu pri mojom byte v Bratislave na Racku, kde predavali tieto spice, pred Velkou nocou dokonca vyzerali ako male sliepocky, obliate zltou cukrovou polevou a dokonca mali aj ocka a zobaciky. Prave som na ne myslela teraz pred Velkou nocou, ale veru ich skusim. Som zvedava, ci budu chutit, ako si na ne pamatam. Ked pridem domov, nikdy ich uz nevidim. Vdaka este raz, vyzeraju vyborne a iste aj tak chutia !!!!!!!!
elisticka
waaaaaaaaaaaaaaaau @danculka chvalim ze si ozivila spomienky ja som ich kupovala v Piestanoch ked sme cakali bus k babke ...a nadherne boli ruzove a zlte a veru ich vyskusam urobila si ich super a este @sovka62 prosim ta cim skor urob tie fondanove tesim sa :-))) ukladam do kk
coldbery
Tie špice kupujem do dnes pre moje vnúčata,lebo ich zbožňujú....zo všetkých zmyznú prvé.....a kupujem aj ružové aj čokoládove.....:-)))
hubata
Jéémine, bývali ružové alebo žlté a mali čokoládové očká. Ak mala cukrárka dobrú náladu tak im spravila aj červený hrebienok. Stráášne sme ich mali radi, myslím že sa aj prvé v cukrárňach míňali. Vždy mi nešlo do makovice ako sa to namáča do tej polevy, veď to musí spadnúť ten sneh. A tu ho máš: nechá sa to zasušiť v rúre, aby to bolo na vrchu tvrdé ........ som ja ale trubka! Ukladááám!!!
evanaaa
No, Danculka nám to dnes všetkým ale dala ! Ani nevedela, aké spomienky tým receptom vyvolá, tiež aj u mňa. Len by som chcela vedieť - ak nastriekaš sneh na piškótky, nespadne skôr, než sa zasuší? Ale tebe asi nie, no mne, neviem, neviem......
tatty
sovka, ja som tiež dostávala 2 Kčs na syr a dve žemle :-), presne to vyšlo. My sme si občas s bratom kúpili za to cukríky. Raz mi ich mama našla v školskej taške, také veľké kocky gumené..bože, mňa to potom tak mrzelo, že som klamala :-)
no a tie snehové kuriatka žlté aj s očkami a hrebienkom, za tým som sa išla utĺcť.
honestka
Jejdaaa @Danculka - nedavno sa tu spominali tieto snehove spice a ty sikulka, si ich uz aj vyskusala. Bravo! Aj mna ste dostali tymi spomienkami do mladosti...

Coko mi vobec nevadi, ale Fondantova poleva varena je ozaj na to ako stvorena a nie je tazke ju uvarit. Pokial @Sovka neprida recept mozno vam pomoze tato poznamka ako ju urobit:

= Krystal cukor sa zaleje vodou iba tolko, aby bol pokryty. Hmotu privedieme do varu za staleho miesania az sa uvari hustnuci sirup-vtedy pridame 1 lyzicku octu a pokračujte varit, pokial nedosiahneme konzistenciu husteho sirupu. / Toto zistime tak, ze na cukrarskom teplomeri nameriame teplotu medzi 112 -116 st.C = /235-240 st.F/, alebo tak, ze do misky si nalejeme ladovu vodu a ked do nej kvapneme uvareny sirup urobi sa nam makka gulicka, ktoru mozeme pohodlne medzi prstami gulat, vtedy-mame spravnu konzistenciu sirupu.
= Uvarenu hmotu vylejeme do smaltovaneho plechu, alebo / jenske sko/ , ktory je vyplachnuty studenou vodou a drevenou plochou vareskou miesame dovtedy pokial sa nam nevytvori hladucka biela hmota. Na polievanie trebarz dobreho Puncaka, alebo na namacanie spicov si ju nechame redsiu. Na kolaci nestvrdne a krasne sa kraja.

= Takto sme niekedy velmi davno varievali "original salonky" na Vianoce =
=Ak Fondant zostane, ulozime ho v dobre uzavretej nadobe, alebo ziplock sacku v chladnicke, alebo mozeme aj zmrazit a ked potrebujeme na kolac, rozvarime dalej iba v troske vody.
Moze sa farbit.= Ja robievam z 1 kg cukru.=
marikasu
@danculka tiež si ich pamätám z detstva s ružovou fondantovou polevou, ešte teraz cítim na jazyku ich chuť. Tie Tvoje sú veľmi pekné, vyskúšam spolu s fondantovou polevou podľa @honestky :)
beldaran
božemôj, toto nemôžete myslieť vážne... je polnoc a ja som tu začala totálne slintať a mám chuť ich ísť hneď spraviť... sladké, to ja teda môžem, a hlavne véééľa :)
beldaran
a to som asi pred desiatimi minútami vyjedla tabuľku čokolády... podotýkam, že v sprche :)
viedra
@Danculka no tento zakusok je super musim skusit len mam obavu či bude tak pekne vyzerat
astheart
Hmmmmm, s čokoládou jsou nejlepší. V cukrárně nikdy neodolám. Ale musejí být čerstvé! Díky!!!! xxx
danculka
Všetkým velmi pekne ďakujem,evanaaa,ten snehje šlahaný nad parou,ro nemá prečo spadnúťďakujem @honestke za fondant, najbl, vyskúšam,dík...
andys
Sú krásne, naozaj sa Ti podarili. Ja som to nikdy neskúšala, ale Tvoj recept si ukladám do KK a určite vyskúšam.
frezia68
Piecť ich asi nebudem,ale sú veľmi vydarené,takže ukladám...:-)))
janger
My sme ich volakedy volali 'pipky'. Velmi som ich mala rada. @honestka , ten fondant moja mama tak robievala, tiez ho mavala v zasobe, byval velmi dobry. Ja som ho este nerobila...
fiby
Ja nikdy neodolám týmto špicom. Nenašla som doposiaľ na ne recept až dnes. Ďakujem určite ich vyskúšam.
3sandra3
ani som nevedela, že existuje práškový cukor aj s príchuťou.... vyskúšam upiecť takéto špice, len neviem, či sa mi podaria
fiby
Ja som tie špice robila už asi 4x. Fajné boli ale malé, tak som si urobila piškótu a povykrajovala som väčšie kolieska na ktoré som sneh nastriekala a bolo po paráde. Najedli sme sa. Len žiaľ bohu, strávila som s nimi pol dňa a za pol hodiny padli do brúšiek mojich vnukov ale samozrejme som rada.
zuzulka226
...vyzerajú úžasne...práve sa na nich pracuje...príchuť si možem zvoliť podľa seba...vy ste tú jahodovú, pridali vo forme prášku alebo šťavy?
anah
Teraz predávajú v Lídli také velké pyškoty,na tieto špice ako stvorené.
strecko
ahoj mam otazocku... vlastne dve :) kde zozeniem tu prichut? bo zatial som videla len aromy nie prichute... a aku trvanlivost to ma? moztem to napiect teraz k vianociam? (ak to dobre ukryjem pred sebou samou? :D)
danculka
Nie je nutná príchuť,dáš citrón,ale predávajú v cukr.potrebách,alebo v potravinách,nosím z Maďarska,robím týžden pred...
bambulkaaa
Velmi zaujimavy receptik na spice mne sa velmi paci rychle a jednoduche ***** :)
garanco
U nás sa sviatky nezaobídu bez "pusiniek". Včera som sa nechala inšpirovať Tvojim receptom, podarili sa nádherne- to bude prekvapenie pre našich:-)) Ďakujem za recept, prajem krásne sviatky!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia