Foto: danculka
Na tieto snehové špice sa pamätám,ako dieťa ,v cukrarni ich mali poliate fondantom a boli väčšie, keďže recept originál nemám, tak som skúšala Zobraziť celý popisNa tieto snehové špice sa pamätám,ako dieťa ,v cukrarni ich mali poliate fondantom a boli väčšie, keďže recept originál nemám, tak som skúšala po svojom...
príprava
Postup
-
1
Nad parou ušlaháme tuhý sneh do ktorého po odstavaní primeiešame práškový z nejakou príchuťou/npr.jahodová atd./
-
2
Cukrárenským vreckom na piškoty nastriekame sneh a dáme na chvíľu zasušiť pri teplote 120st,aby vrch mal jemnú kôročku a môžeme poliať čokoládou pripravenou z cery a var.čokolády. Tu je aj prekrojený , aby ste videli vnútro zákusku...Dobrú chuť!
žlté alebo ružové,čo bolo navrchu neviem.?,@ancicka ,tento cukor si
kupujem v COOP Jednote,mávajú ho pri pokladni pri žuvačkách,také
tabuľky.
no a tie snehové kuriatka žlté aj s očkami a hrebienkom, za tým som sa išla utĺcť.
Coko mi vobec nevadi, ale Fondantova poleva varena je ozaj na to ako stvorena a nie je tazke ju uvarit. Pokial @Sovka neprida recept mozno vam pomoze tato poznamka ako ju urobit:
= Krystal cukor sa zaleje vodou iba tolko, aby bol pokryty. Hmotu privedieme do varu za staleho miesania az sa uvari hustnuci sirup-vtedy pridame 1 lyzicku octu a pokračujte varit, pokial nedosiahneme konzistenciu husteho sirupu. / Toto zistime tak, ze na cukrarskom teplomeri nameriame teplotu medzi 112 -116 st.C = /235-240 st.F/, alebo tak, ze do misky si nalejeme ladovu vodu a ked do nej kvapneme uvareny sirup urobi sa nam makka gulicka, ktoru mozeme pohodlne medzi prstami gulat, vtedy-mame spravnu konzistenciu sirupu.
= Uvarenu hmotu vylejeme do smaltovaneho plechu, alebo / jenske sko/ , ktory je vyplachnuty studenou vodou a drevenou plochou vareskou miesame dovtedy pokial sa nam nevytvori hladucka biela hmota. Na polievanie trebarz dobreho Puncaka, alebo na namacanie spicov si ju nechame redsiu. Na kolaci nestvrdne a krasne sa kraja.
= Takto sme niekedy velmi davno varievali "original salonky" na Vianoce =
=Ak Fondant zostane, ulozime ho v dobre uzavretej nadobe, alebo ziplock sacku v chladnicke, alebo mozeme aj zmrazit a ked potrebujeme na kolac, rozvarime dalej iba v troske vody.
Moze sa farbit.= Ja robievam z 1 kg cukru.=