Orechový zákusok
Orechový zákusok

Snehové rezy fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 17. apríla 2018
Snehové rezy (fotorecept)
Foto: ancicka

Zákusok zo zvyšných bielkov, aj takto môžete bielky využiť.

30
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180-200 °C

Suroviny

5-6 ks
8 PL
6 PL
1 bal.
100 g (posekané)
Plnka:
1 bal.
200 g
Navrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme do tuha, pridáme postupne počas šľahanie práškový cukor. Do vyšľahaného pridáme múku s kypriacim práškom a na koniec zľahka zamiešame posekané orechy.

    Snehové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme (15 min na 180-200 °C).

    Snehové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Salko uvaríme vo vode 2 hod. a vychladíme. Maslo vyšľaháme a do vyšľahaného pridáme vychladené Salko a zašľaháme.

    Snehové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom upečené cesto rozkrojíme na polovicu, na jednu natrieme vyšľahaný maslový krém, zakryjeme druhou polovicou cesta a vrch polejeme čokoládovou polevou.

    Snehové rezy (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

haji
Moc fajn recept, vděčné suroviny. Jsi šikulka!!
motyka
Len z bielkov, tak výborne vyzerajúci koláč? Ty si výmyselníčka. recepty z bielkov vždy vítam. Ďakujem za recept. Ukladám K,K.
1x finczi
bubaya
Toto je veľmi chutné cesto, keď mi zvýšia bielky, tak ho vždy upečiem. Podľa počtu bielkov prepočítam aj ostatné suroviny. Plnka musí byť vynikajúca, karamelové pokušenie.
tatranka
@Ancicka (18.4.2018 14:20)

Anička,tento tvoj recept,ako na zavolanie.Mám v chlade voľných 6 ks bielkov a už som rozmýšľala čo idem z nich urobiť.A tu výborný recept.
Určite do konca týždňa upečiem.Mám rada tvoje recepty.Nie sú prekombinované,zaťažené rôznymi divnými a neznámymi surovinami.Ďakujem.
Recept som si už uložila.
farbuska
Pekný recept a vyzerá byť zvládnuteľný aj pre nás, ktorí toho veľa nepečieme. Vďaka zaň - skúsim.
janikbj
oooo, krása. v mrazáku mám 6 bielkov, už viem, čo s nimi. karamel moc nemusím, možno urobím čokoládovú plnku, ale ochutnala by som i karamelový. uvidíme :) ďakujem za recept
tatranka
Tiež som ho dnes upiekla a nebola by som to ja,keby som niečo v recepte neurobila po svojom.Koláčik je výborný! Môžem len doporučiť.
Uvarené skaramelizované salko som dala len polovicu,lebo viem aké je veľmi sladké a mám s celým salkom recepty na krém.Už som to v každom salkovom recepte zmenila.
Čokoládovú polevu som nedávala.Použila a pomlela som okrajky rezov a nimi som posypala koláčik.
A prekrojila som ho na tri časti.Plnka mi pekne vyšla aj na vrch a boky koláčika.Potom som použila a nimi posypala celý koláčik.
Aby som mala čokoládový pocit,koláčik som posypala po vrchu grankom. Paráda!



ancicka
@Tatranka (19.4.2018 16:12)

vidíš,ako sa dá urobiť aj iný,ved Ty si v tom výborna.

Selmapuma včera 14:10,ved paráda.
maji77
Chýba mi v recepte aké Salko - sladené, nesladené??? Taktiež by som prosila veľkosť plechu a to či koláč po upečení rozkrojíme na polovicu, alebo iba prekrojíme na dve časti?? Ďakujem, M
haji
@Maji77 (29.4.2018 16:15)
Salko - je kondenzované slazené mléko /vždy slazené/.
Dále se vyrábí slazené kondenzované mléko Salko příchutěmi: - karamel, - kávové, - vlašský ořech, - vaječný likér, - pikao /to je kakaové/.
Tatra Clasic je plnotučné a - Tatra Light je polotučné neslazené kondenzované mléko.
aroooo
a nemôže byť salko karamelové, aby sa nemuselo variť? ešte som so salkom nerobila ...
ancicka
@Aroooo (2.5.2018 12:53)

Ja som salko karamelové ešte nemala,ale myslím si ,že je tiež tekuté.To by mohol iekto zareagovať,kto karamelové salko použil.
Ked sa salko uvarí,je husté.
haji
@Ancicka (2.5.2018 14:24)
Karamelové Salko je husté. Stejně tak husté jako Salko obyčejné, uvarené a následně zkaramelizované.
martinadt
Super recept, robila som ako tortu a mala veľký úspech Vždy keď mi ostanú bielka, dávam ich do skleneného pohára zamraziť. Vždy dolievam, keď mi ostane bielko a na vrchnák si nalepím lepku a perom robím čiarky koľko bielkov už je v poháriku. Takto tam vydržia aj 2 roky. Keď sa mi nazbiera dosť bielkov upečiem vždy nejaký koláčik z toho. Pohár vyberiem nechám rozmraziť a so štipkou soli sa bielka vždy pekne vyšľahajú do tuhého snehu.
1x haji
evitaviva
Robila som presne podľa receptu, aj keď bol povrchne napísaný ( miera lyžice je koľko? Zarovnaná, kopcovitá... alebo aká?). Rezy boli príšerné presladené použitím celého Salka v plnke, stačila by polovica! Je otázne, či autorka tento recept vôbec vyskúšala.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha