Snehové rezy fotorecept
Foto: ancicka
Zákusok zo zvyšných bielkov, aj takto môžete bielky využiť.
30
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme do tuha, pridáme postupne počas šľahanie práškový cukor. Do vyšľahaného pridáme múku s kypriacim práškom a na koniec zľahka zamiešame posekané orechy.
-
2
Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme (15 min na 180-200 °C).
-
3
Salko uvaríme vo vode 2 hod. a vychladíme. Maslo vyšľaháme a do vyšľahaného pridáme vychladené Salko a zašľaháme.
-
4
Potom upečené cesto rozkrojíme na polovicu, na jednu natrieme vyšľahaný maslový krém, zakryjeme druhou polovicou cesta a vrch polejeme čokoládovou polevou.
Anička,tento tvoj recept,ako na zavolanie.Mám v chlade voľných 6 ks bielkov a už som rozmýšľala čo idem z nich urobiť.A tu výborný recept.
Určite do konca týždňa upečiem.Mám rada tvoje recepty.Nie sú prekombinované,zaťažené rôznymi divnými a neznámymi surovinami.Ďakujem.
Recept som si už uložila.
Uvarené skaramelizované salko som dala len polovicu,lebo viem aké je veľmi sladké a mám s celým salkom recepty na krém.Už som to v každom salkovom recepte zmenila.
Čokoládovú polevu som nedávala.Použila a pomlela som okrajky rezov a nimi som posypala koláčik.
A prekrojila som ho na tri časti.Plnka mi pekne vyšla aj na vrch a boky koláčika.Potom som použila a nimi posypala celý koláčik.
Aby som mala čokoládový pocit,koláčik som posypala po vrchu grankom. Paráda!
Noooo...dal by som si..
vidíš,ako sa dá urobiť aj iný,ved Ty si v tom výborna.
Selmapuma včera 14:10,ved paráda.
Salko - je kondenzované slazené mléko /vždy slazené/.
Dále se vyrábí slazené kondenzované mléko Salko příchutěmi: - karamel, - kávové, - vlašský ořech, - vaječný likér, - pikao /to je kakaové/.
Tatra Clasic je plnotučné a - Tatra Light je polotučné neslazené kondenzované mléko.
Salko je sladené,prekroji sa na polovicu,dve časti.
Ja som salko karamelové ešte nemala,ale myslím si ,že je tiež tekuté.To by mohol iekto zareagovať,kto karamelové salko použil.
Ked sa salko uvarí,je husté.
Karamelové Salko je husté. Stejně tak husté jako Salko obyčejné, uvarené a následně zkaramelizované.