Orechový zákusok
Orechový zákusok

Snehové rezy fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 17. apríla 2018
Snehové rezy (fotorecept)
Foto: ancicka

Zákusok zo zvyšných bielkov, aj takto môžete bielky využiť.

30
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180-200 °C

Suroviny

5-6 ks
8 PL
6 PL
1 bal.
100 g (posekané)
Plnka:
1 bal.
200 g
Navrch:

Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme do tuha, pridáme postupne počas šľahanie práškový cukor. Do vyšľahaného pridáme múku s kypriacim práškom a na koniec zľahka zamiešame posekané orechy.

    Snehové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme (15 min na 180-200 °C).

    Snehové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Salko uvaríme vo vode 2 hod. a vychladíme. Maslo vyšľaháme a do vyšľahaného pridáme vychladené Salko a zašľaháme.

    Snehové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom upečené cesto rozkrojíme na polovicu, na jednu natrieme vyšľahaný maslový krém, zakryjeme druhou polovicou cesta a vrch polejeme čokoládovou polevou.

    Snehové rezy (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Moc fajn recept, vděčné suroviny. Jsi šikulka!!
1x alda
motyka
Len z bielkov, tak výborne vyzerajúci koláč? Ty si výmyselníčka. recepty z bielkov vždy vítam. Ďakujem za recept. Ukladám K,K.
2x finczi a alda
bubaya
Toto je veľmi chutné cesto, keď mi zvýšia bielky, tak ho vždy upečiem. Podľa počtu bielkov prepočítam aj ostatné suroviny. Plnka musí byť vynikajúca, karamelové pokušenie.
tatranka
@Ancicka (18.4.2018 14:20)

Anička,tento tvoj recept,ako na zavolanie.Mám v chlade voľných 6 ks bielkov a už som rozmýšľala čo idem z nich urobiť.A tu výborný recept.
Určite do konca týždňa upečiem.Mám rada tvoje recepty.Nie sú prekombinované,zaťažené rôznymi divnými a neznámymi surovinami.Ďakujem.
Recept som si už uložila.
farbuska
Pekný recept a vyzerá byť zvládnuteľný aj pre nás, ktorí toho veľa nepečieme. Vďaka zaň - skúsim.
janikbj
oooo, krása. v mrazáku mám 6 bielkov, už viem, čo s nimi. karamel moc nemusím, možno urobím čokoládovú plnku, ale ochutnala by som i karamelový. uvidíme :) ďakujem za recept
tatranka
Tiež som ho dnes upiekla a nebola by som to ja,keby som niečo v recepte neurobila po svojom.Koláčik je výborný! Môžem len doporučiť.
Uvarené skaramelizované salko som dala len polovicu,lebo viem aké je veľmi sladké a mám s celým salkom recepty na krém.Už som to v každom salkovom recepte zmenila.
Čokoládovú polevu som nedávala.Použila a pomlela som okrajky rezov a nimi som posypala koláčik.
A prekrojila som ho na tri časti.Plnka mi pekne vyšla aj na vrch a boky koláčika.Potom som použila a nimi posypala celý koláčik.
Aby som mala čokoládový pocit,koláčik som posypala po vrchu grankom. Paráda!



ancicka
@Tatranka (19.4.2018 16:12)

vidíš,ako sa dá urobiť aj iný,ved Ty si v tom výborna.

Selmapuma včera 14:10,ved paráda.
maji77
Chýba mi v recepte aké Salko - sladené, nesladené??? Taktiež by som prosila veľkosť plechu a to či koláč po upečení rozkrojíme na polovicu, alebo iba prekrojíme na dve časti?? Ďakujem, M
haji
@Maji77 (29.4.2018 16:15)
Salko - je kondenzované slazené mléko /vždy slazené/.
Dále se vyrábí slazené kondenzované mléko Salko příchutěmi: - karamel, - kávové, - vlašský ořech, - vaječný likér, - pikao /to je kakaové/.
Tatra Clasic je plnotučné a - Tatra Light je polotučné neslazené kondenzované mléko.
aroooo
a nemôže byť salko karamelové, aby sa nemuselo variť? ešte som so salkom nerobila ...
ancicka
@Aroooo (2.5.2018 12:53)

Ja som salko karamelové ešte nemala,ale myslím si ,že je tiež tekuté.To by mohol iekto zareagovať,kto karamelové salko použil.
Ked sa salko uvarí,je husté.
haji
@Ancicka (2.5.2018 14:24)
Karamelové Salko je husté. Stejně tak husté jako Salko obyčejné, uvarené a následně zkaramelizované.
martinadt
Super recept, robila som ako tortu a mala veľký úspech Vždy keď mi ostanú bielka, dávam ich do skleneného pohára zamraziť. Vždy dolievam, keď mi ostane bielko a na vrchnák si nalepím lepku a perom robím čiarky koľko bielkov už je v poháriku. Takto tam vydržia aj 2 roky. Keď sa mi nazbiera dosť bielkov upečiem vždy nejaký koláčik z toho. Pohár vyberiem nechám rozmraziť a so štipkou soli sa bielka vždy pekne vyšľahajú do tuhého snehu.
1x haji
evitaviva
Robila som presne podľa receptu, aj keď bol povrchne napísaný ( miera lyžice je koľko? Zarovnaná, kopcovitá... alebo aká?). Rezy boli príšerné presladené použitím celého Salka v plnke, stačila by polovica! Je otázne, či autorka tento recept vôbec vyskúšala.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha