Snehové pusinky

Snehové maxipusinky

Autor receptu: redakcia

Zvonka chrumkavé, krehučké a zvnútra mäkké ako penové cukríky.

5
porcií
25 minút
príprava
120 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Z bielkov, krupicového cukru a zo štipky soli vyšľaháme nie veľmi pevný sneh. Pridáme preosiaty práškový cukor a šľaháme ešte asi 5 minút, kým nie je sneh pevný a lesklý.
  2. Pripravíme si plech vystlaný papierom na pečenie. Pomocou dvoch polievkových lyžíc tvarujeme na papier väčšie pusinky, množstvo vystačí asi na 10 kusov. Každá pusinka musí mať okolo seba dostatok priestoru.
  3. Plech vložíme do rúry vyhriatej na 100 °C a pusinky sušíme 2 hodiny. Plochým nožom ich uvoľníme ešte teplé z papiera na pečenie a prenesieme na mriežku, necháme úplne vychladnúť.
  4. Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom a vanilkovou pastou na nie veľmi tuhý krém. Jahody nakrájame na plátky.
  5. Na plochú stranu pusiniek nanesieme krém, na ktorý poukladáme jahody a pusinky spojíme.