Snehové pusinky
Snehové maxipusinky
Autor receptu: redakcia
Zvonka chrumkavé, krehučké a zvnútra mäkké ako penové cukríky.
5 porcií |
25 minút príprava |
120 minút na 100 °C |
Postup
- Z bielkov, krupicového cukru a zo štipky soli vyšľaháme nie veľmi pevný sneh.
Pridáme preosiaty práškový cukor a šľaháme ešte asi 5 minút, kým nie je sneh pevný a lesklý.
- Pripravíme si plech vystlaný papierom na pečenie. Pomocou dvoch polievkových lyžíc tvarujeme na papier väčšie pusinky, množstvo vystačí asi na 10 kusov. Každá pusinka musí mať okolo seba dostatok priestoru.
- Plech vložíme do rúry vyhriatej na 100 °C a pusinky sušíme 2 hodiny. Plochým nožom ich uvoľníme ešte teplé
z papiera na pečenie a prenesieme na mriežku, necháme úplne vychladnúť.
- Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom a vanilkovou pastou na nie veľmi tuhý krém. Jahody nakrájame na plátky.
- Na plochú stranu pusiniek nanesieme krém, na ktorý poukladáme jahody a pusinky spojíme.