Snehové gule plnené orechovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: tassiedevil

Pre tých, ktorým nechýba trpezlivosť....:)

16
porcií

Postup

  1. žltky sa rozšľahajú s vodou, pridá sa 1/3 múky a zmes sa dobre zamieša. Bielky sa vyšľahajú za postupného pridávania cukru na tuhý sneh, časť snehu sa zamieša do žltkovej hmoty, potom sa pridá zbytok bielok a nakoniec sa zľahka zamieša preosiata múka, vopred zamiešaná so škrobom. Hmotu striekame na papierom vyložený plech o priemere asi 45-50mm a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 20 min.
  2. Plnka:Cukor, škrobový sirup a preosiate sušené mlieko sa zamiešajú s vodou a nechajú zovrieť. do zmesi sa vsypú nasekané orechy a trochu sa povaria a po uvarení zahustíme omrvinkami z korpusu a po čiastočnom vychladnutí pridáme rum. Orechy sekáme na 2-3 mm, pri jemnejšom sekaní nevynikne typická orechová chuť.
  3. Piškotky vydlabeme ostrým nožom a naplníme plnkou.
  4. naplnené
  5. pozliepame
  6. Snehová hmota . Bielky vyšľaháme za postupného pridávania krupicového cukru, asi 1/3. zvyšok cukru sa uvarí na 114 stupňov a po častiach za zalieva do vyšľahaných bielkov .Po zaliatí spomalíme chod stroja a po dôkladnom došľahaní sa do čiastočne vychladnutej hmoty zamieša preosiaty práškový cukor. Zlepené gule za pomoci noža natrieme snehovú hmotu na hrúbku asi 1/2 cm...ja som to napichol na malý ostrý nôž a za pomoci druhého som nanášal snehovú hmotu a opatrne som stiahol na plech vyloženým papierom, posypal posekanou jemne opraženou podzemnicou...fotiť som nevedel, celý som bol dolepený...)Dopečieme asi 10 min v stredne vyhriatej rúre asi 160 stupňov.