Smotanový posúch so šampiňónmi a s medvedím cesnakom fotorecept
Foto: pusta
Posúchy sú u nás veľmi obľúbené, najmä smotanové. Práve je sezóna medvedieho cesnaku v plnom prúde, tak som pridala medvedí cesnak miesto obyčajného Zobraziť celý popisPosúchy sú u nás veľmi obľúbené, najmä smotanové. Práve je sezóna medvedieho cesnaku v plnom prúde, tak som pridala medvedí cesnak miesto obyčajného cesnaku k šampiňónom a pochúťka jedna báseň bola na svete.
porcia
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do misy som preosiala múku, premiešala so soľou, v jamke uprostred som nechala vykysnúť kvások z droždia, cukru a vlažnej vody - 15 minút, prdala som domácu bravčovú masť...
-
2
...dôkladne som všetko spracovala rukami na hladké pružné mäkiše cesto, kým sa na povrchu začali tvoriť pľuzgieriky. asi 10 minút.
-
3
Prikryté čistou utierkou som nechala na teple vykysnúť asi na dvojnásobok - 45 ž 60 minút.
-
4
Kým cesto kyslo, pokrájala som šampiňóny na plátky.
-
5
Vykysnuté cesto som na plechu s pečiacim papierom roztlačila rukami po celej ploche.
-
6
Potrela som ho pochúťkovou kyslou smotanou,ktorú som osolila.
-
7
Na smotanu som pokládla šampiňóny.
-
8
Okorenila som čerstvo mletým čiernym korením.
-
9
Medvedí cesnak som umyla, zbavila stopiek, ako len krásne vonia a...
-
10
...pokrájala som ho na hrubo.
-
11
Na záver som posúch posypala ešte pokrájaným medvedím cesnakom.
-
12
Piekla som v trúbe vyhriatej na 180 stupňov15 - 20 minút, čas pečenia si odsleduje každý podľa svojej trúby.
-
13
Upečený posúch som pokrájala na obdľžniky a podávala. Tento posúch sme mali k šampiňónovej polievke so zeleninkou, ale kľudne to môže byť samostatný chod sám o sebe. http://varecha.pravda.sk/recepty/sampinonova-polievka-so-zeleninou-fotorecept/40169-recept.html
-
14
Chuť medvedieho cesnaku výborne harmonizuje so šampiňónmi a kyslou smotanou, pomerne málo surovín, lacné jednoduché a vynikajúce. Odporúčam vyskúšať.
dakujem.
dakujem.
dakujem.
veľmi pekne ti dakujem za tvoje pekné hodnotenie.
dakujem.
dakujem.