Foto: merylin
Smotanovo-vanilkové kocky sú vynikajúce v chuti , len treba vyskúšať.
na 180 °C
Suroviny
6 ks |
|
20 dkg |
|
20 dkg |
|
0,5 dcl |
|
1 balíček |
|
|
|
150 ml |
|
1,5 balíčka |
|
1 kelímok |
|
5 dkg |
|
1 ks |
|
|
|
25 dkg |
|
2 ks |
|
15 dkg |
|
2 ks |
|
0,5 l |
|
|
|
|
|
Ozdoba: | |
|
|
|
Postup
-
1
Ako prvé si vyšľaháme žltky s cukrom , pomaly pridávame vlažnú vodu. Potom pridáme múku rozmiešanú s práš.do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielok. Dáme na plech vyložený alobalom / ja dávam alobal / môže byť aj mastný papier. Upečieme na 180 stupňov v elektrickej trúbe asi 40 minút.Ked máme upečené cesto, tak necháme si ho vychládnuťa potom si opatrne cesto vyklopíme na dosku na ktorej máme alobal / ja si ho vždy tak dávam / a stiahneme z cesta alobal , na ktorom sme piekli cesto. Rozrežeme na 2 časti ako tortu. Spodný plát si natrieme džemom. A teraz si pripravíme plnky.
- 2
Plnka č.1. Zo smotany na šľahanie a vanilkového cukru si pripravíme tuhú šľahačku.Vmiešame do nej kyslú smotanu osladenú práškovým cukrom a nakoniec do smotanovej hmoty zašľaháme stužovač.
- 3
Plnka č.2. Heru s cukrom a rumovou aromou si vymiešame. Uvaríme hustý puding s 2 vanilkovými cukrami. Ked je vychládnutý, tak si ho po lyžiciach zašľahávame do vyšľahanej hery ,až nám vznikne hladký krém-plnka.
- 4
Na plát potretý džemom si najskôr navrstvíme plnku č.2 - vanilkovú a na ňu si dáme plnku č.1 - smotanovú . Pokryjeme vrchným plátom zatlačíme a môžeme si urobiť cukrovú polevu.
- 5
Cukrová poleva: Práškový cukor si rozmiešame s horúcou vodou , toľko koľko zaberie, a poriadne si vyšľaháme až sa nám musí lesknúť, ale aby nebola príliš riedka ,lebo by nám stekala. Polovicu si zafarbíme troškou potravinárskho farbiva a už iba natrieme na vrch a uhladíme nožom - môžeme si dať trošku bielej polevy a striedať s farebnou tak ,ako je na obrázku. Dáme do chladničky asi tak na 3 hodiny stuhnúť a môžeme krájať na kocky,, smotanovo - vanilkové. Sú naozaj vynikajúcej chuti. Kto chce môže si do cesta pridať kakao a bude mať tmavé cesto.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu