Smotanovo-vanilkové kocky

Autor receptu: merylin

Smotanovo-vanilkové kocky sú vynikajúce v chuti , len treba vyskúšať.

40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ako prvé si vyšľaháme žltky s cukrom , pomaly pridávame vlažnú vodu. Potom pridáme múku rozmiešanú s práš.do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielok. Dáme na plech vyložený alobalom / ja dávam alobal / môže byť aj mastný papier. Upečieme na 180 stupňov v elektrickej trúbe asi 40 minút.Ked máme upečené cesto, tak necháme si ho vychládnuťa potom si opatrne cesto vyklopíme na dosku na ktorej máme alobal / ja si ho vždy tak dávam / a stiahneme z cesta alobal , na ktorom sme piekli cesto. Rozrežeme na 2 časti ako tortu. Spodný plát si natrieme džemom. A teraz si pripravíme plnky.
  2. Plnka č.1. Zo smotany na šľahanie a vanilkového cukru si pripravíme tuhú šľahačku.Vmiešame do nej kyslú smotanu osladenú práškovým cukrom a nakoniec do smotanovej hmoty zašľaháme stužovač.
  3. Plnka č.2. Heru s cukrom a rumovou aromou si vymiešame. Uvaríme hustý puding s 2 vanilkovými cukrami. Ked je vychládnutý, tak si ho po lyžiciach zašľahávame do vyšľahanej hery ,až nám vznikne hladký krém-plnka.
  4. Na plát potretý džemom si najskôr navrstvíme plnku č.2 - vanilkovú a na ňu si dáme plnku č.1 - smotanovú . Pokryjeme vrchným plátom zatlačíme a môžeme si urobiť cukrovú polevu.
  5. Cukrová poleva: Práškový cukor si rozmiešame s horúcou vodou , toľko koľko zaberie, a poriadne si vyšľaháme až sa nám musí lesknúť, ale aby nebola príliš riedka ,lebo by nám stekala. Polovicu si zafarbíme troškou potravinárskho farbiva a už iba natrieme na vrch a uhladíme nožom - môžeme si dať trošku bielej polevy a striedať s farebnou tak ,ako je na obrázku. Dáme do chladničky asi tak na 3 hodiny stuhnúť a môžeme krájať na kocky,, smotanovo - vanilkové. Sú naozaj vynikajúcej chuti. Kto chce môže si do cesta pridať kakao a bude mať tmavé cesto.