Smotanové venčeky s orechmi (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
Voňavé, krehké venčeky :) Dnes sme mali chuť na niečo nekrémové :)
6 porcií |
40 minút príprava |
12 minút na 180 °C |
Postup
- Zo surovín vypracujeme tuhé cesto. Zabalíme do fólie a dáme do chladničky asi na dve hodiny.
- Po vychladení cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 3 mm a vykrajujeme kolieska s dierkou ( mali by byť väčšie dierky ) . Kolieska poukladáme na plech a pečieme pri teplote 180 °C do zlata asi 10-15 minút.
- Pripravíme si cukrovú polevu: preosejeme cukor a prilejeme prevarenú vychladnutú vodu. Miešame do hladka a riedime vodou na hustotu masy tak, aby sa nám pri prejdení vareškou robila cestička. Polevou si potrieme jednotlivé venčeky.
- Posypeme orechmi a necháme stuhnúť.
- No a môžeme podávať. Nám chutia :) Kto nechce, nemusí dávať cukrovú polevu a orechy, stačí aj práškový cukor.