Foto: belo
Toto je ten najlepší dezertík na svete! Je svieži, jemný, krémový a strašne lahodný! Každý, kto by ochutnal tento koláčik, tak by ho nevedel Zobraziť celý popisToto je ten najlepší dezertík na svete! Je svieži, jemný, krémový a strašne lahodný! Každý, kto by ochutnal tento koláčik, tak by ho nevedel prestať jesť, aj ked by bol už na vybuchnutie plný... Nepoznám lepší koláčik, je náším najobľúbenejším odvtedy, čo sme ho ochutnal! Vyzerá ako z rozprávky, a chutí ako... ako niečo neopísateľné! Som veľmi rada, že mám tento recept - na začiatku som dokonca bola aj trochu lakomá sa oň s Vami podeliť... Vyskúšajte, a zažijete také potešenie, ako ja!
Postup
-
1
Najprv si vyberieme taký menší vysoký plech. Koláč budeme vrstviť - bude mať štyri vrstvy, a každý balíček BeBe keksev sa použije na jednu vrstvu; čiže najlepšie to vyjde, ak kekse poulkadáte na spodok plechu 5 x 4, lebo v jednom balíčku je 22 kekseov. Ja som mala o trošičku menší plech, ale snažila som sa čo najviac tých keksov využiť (niektoré som rozdelila na polovičku), tak som ich poukladala takto, ako najlepšie to šlo:
-
2
Teraz si pripravíme krém - ten najlepší krém, aký som kedy chutnala!!! Nič sa nevyrovná sviežej, krémovej a smotanovej chuti tohto krému... Kyslé smotany zmiešame s hnedým cukrom...
-
3
... a teraz urobíme šľahačku. Stužovač Smeta-fix vymiešame vo vychladenej smotane na šľahanie a smotanu vyšľaháme na šľahačku.
-
4
... šľahačku zľahka a jemne vmiešame do smotanového krému... a krém je hotový! Skúste odolať a neládovať ho z misky, i ked je to celkom nemožné...
-
5
No a teryz ideme koláčik vrstviť... Budú štyri vrstvy keksov a štyri vrstvy krému. Ak chcete, môžete si krém rozdeliť na štyri rovnaké časti do nejakých nádob, aby bol krém pri vrstvovaní rovnomerný na všetkých štyroch vrstvách. Takže, na prvú vrstvu BeBe keksov potrieme jednu štvrtinu krému a opatrne ho rozotrieme po keksoch.
-
6
Na krém poukladáme kekse z daľšieho balíčku pekne vedľa seba...
-
7
... a znovu potrieme druhou štvrtinou krému... Tento postup opakujeme dovtedy, do kým nebudeme mať štyri vrstvy keksov a štyri vrstvy krému. Na vrchu má ostať krém. Teraz prikryjeme koláč alobalom a dáme ho na noc alebo na pár hodín do chladničky, aby sa kekse napili a zmäkli a aby krém stuhol. Po stuhnutí môžeme vrch koláčiku posypať Grankom. Ja som ho posypala zvyšnými podrvenými BeBe keksami...
-
8
... No, a Smotanové BeBe rezy sú hotové!!! Nie len že dobré chutia, ale vyzerajú ako z rozprávky! Toto je naozaj ten najlepší koláč, aký som kedy chutnala... Hned ked bol hotový, tak sme so sestrou zjedli celú polovicu toho plechu, a boli sme úplne plné, ale stále sme sa len napchávali, lebo sme nevedeli prestať. A ked sa rodičia vrárili a videli, že polovica plechu chýba, tak prekvapivo nenaštvali, lebo vedeli, že pri takomto koláči je také vyjedanie samozrejmosťou... Nemyslím si, že existuje lepší, chutnejší, krémovejší, sviežejší, smotanovejší, a lahodnejší koláč, než je tento. Tento dezertík sa nedá ani porovnať s inými, a nedá sa ani popýsať. Dokázala by som tu takto o ňom písať až do noci, napísala by som desať strán, a stále by nebol opísaný dostatočne... Niekto by povedal, že to už s tým preháňam... ale ja si to nemyslím... Jednoducho, ak chcete zažiť najlepšiu chvíľku a najchutnejší zážitok svojho života, rozhodne odporúčam urobiť tento dezertík... ešte dnes!
-
9
Mňam!
Škoda, že sa nedá ohodnotiť recept, mali by to zaviesť.. Tvoj bol na jedničku!
Keď už zdravo, tak bez hnedého cukru a keksov. To je väčšie zlo ako smotana
Len hnedy cukor je nezdravy lebo vyslovene spominate ten hnedy...no a co je to za zakusok bez cukru, ze... a bez keksov, to je uzasny napad obzvlast pri zakusku z Bebe keksov...taketo rady si treba radsej nechat pre seba...
Prečítajte si koment, na ktorý som reagovala, popremýšľajte a potom reagujte. A rady, či môžem alebo nemôžem reagovať, si nechajte pre seba.