Smotanová torta Margot

shihtzu - fotkashihtzu, 31. júla 2016
Smotanová torta Margot
Foto: Shihtzu

Týmto receptom som sa inšpirovala na jednej webovej stránke Toprecepty keď mala mať dcéra meniny a ja som nevedela aký zákusok alebo tortu jej Zobraziť celý popisTýmto receptom som sa inšpirovala na jednej webovej stránke Toprecepty keď mala mať dcéra meniny a ja som nevedela aký zákusok alebo tortu jej urobiť. Musím však povedať, že torta je priam exkluzívna, lahodná, pekná a veľmi rýchlo hotová, pokojne by sa dala nazvať aj ako Osviežujúca Stracciatella. Inšpirujte sa aj Vy a vyskúšajte, určite neobanujete... A určite napíšte ako sa Vám recept osvedčil a páčil.. :)

8-12
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

3 ks
3 PL
2 PL
3 PL
2 PL
1/2 bal
2 kelímky (min.30%)
2 bal
1 bal
100 ml vlažná
500 ml
100 g (alebo mliečna)
100 g




Postup

  1. 1

    Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny, prilejeme olej a zamiešame. Múku, prášok do pečiva a kakao premiešame a zľahka pridáme do peny. Dno tortovej formy a boky formy vyložíme papierom na pečenie a vlejeme cesto a upečieme.

  2. 2

    Upečený korpus dáme vychladnúť na mriežku s celou tortovou formou aj papiermi na pečenie (bude nám pekne držať tvar krém na korpuse počas chladenia).

  3. 3

    Medzitým si vyšľaháme dôkladne šľahačku. Čokoládu Margot nastrúhame najemno, čokoládu na varenie zvlášť nastrúhame nahrubo. Stužovač vysypeme do misy, prilejeme vodu a metličkou vyšľaháme. Potom do želatíny pridáme jogurt a dôkladne vymiešame.

  4. 4

    Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahanú hustú šľahačku a nastrúhanú Margotku. Krém vylejeme na vychladnutý korpus, posypeme hoblinami nastrúhanej čokolády a dáme aspoň na 3 hodiny stuhnúť do chladničky (ja nechávam pokojne aj na celú noc do druhého dňa). Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

haji
Myslím, že toto je velmi vděčná a celkem jednoduchá torta. Hned bych ochutnala!
manya
dobre že si vyskúšala, ukladám a vyskúšam aj ja, tebe sa vydarila;
luss44
páči sa mi, včera sme dojedli klasickú smotanovú s ovocným želé, najbližšie urobím túto margotkovú, už je v KK
shihtzu
Dievčatá ďakujem, ešte podotýkam, že torta nie je veľmi sladká, čiže ďalší plusík pre tento receptík odomňa ;)
shihtzu
@Haji (31.7.2016 17:47)

Presne tak, veľmi vďačná, nie veľmi náročná a pritom veľmi chutná tortička, ktorú človek urobí veľmi rýchlo.
1x haji
shihtzu
@Manya (1.8.2016 09:05)

Obávala som sa, či sa nebude po tom ako ju vyberiem z formy nejako rozpadať, ale drží tvar stále rovnako, takže paráda a ešte ju asi urobím znova aj tento víkend :)
1x manya
havino
krém používam dlhšie, je výborný, doslova, grécky jogurt, vyšľahanú šľahačku, ked dávam do pohárov nestužujem, ak ale do formy, áno, ešte som ale nikdy nedala čokoládu a nie to margotku, môže byť, chuť si viem predstaviť, dík za inšpiráciu, máš ju super
shihtzu
@Dominika3 (2.8.2016 12:49)

Som rada, že chutila... :) Dnes ju robím po druhý krát, nakoľko nám moc chutila a navyše dcéra je Domča, dnes má meniny, tú prvú tortu už žiaľ nemáme, tak dostane meninový darček :) A gratulujem k meninám... ;)
anyx
Dnes som ju robila doporučujem je výborná:) a určite ju budem ešte robiť super receptík :)

ocek
Pri koľkých stupňoch sa pečie a ako dlho? Ale dobre vyzerá. In
onep
Fuuuu velmi planá torta... nemám rada príkre sladké dezerty, ale toto bola planota... veľká škoda že som sa dnes s týmto výtvorom trochu zahanbila...
mata3636
@Onep (1.4.2018 20:58)

Niekto ma rad sladsie, niekto menej. Na to je jednoducha rada: ochutnavat a doladit podla seba. Neviem si predstavit, ze by som nieco robila 1x , neochutnala a tak ponukla hostom
1x mares




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia