Smotanová torta Margot

Autor receptu: shihtzu

Týmto receptom som sa inšpirovala na jednej webovej stránke Toprecepty keď mala mať dcéra meniny a ja som nevedela aký zákusok alebo tortu jej urobiť. Musím však povedať, že torta je priam exkluzívna, lahodná, pekná a veľmi rýchlo hotová, pokojne by sa dala nazvať aj ako Osviežujúca Stracciatella. Inšpirujte sa aj Vy a vyskúšajte, určite neobanujete... A určite napíšte ako sa Vám recept osvedčil a páčil.. :)

8-12
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny, prilejeme olej a zamiešame. Múku, prášok do pečiva a kakao premiešame a zľahka pridáme do peny. Dno tortovej formy a boky formy vyložíme papierom na pečenie a vlejeme cesto a upečieme.
  2. Upečený korpus dáme vychladnúť na mriežku s celou tortovou formou aj papiermi na pečenie (bude nám pekne držať tvar krém na korpuse počas chladenia).
  3. Medzitým si vyšľaháme dôkladne šľahačku. Čokoládu Margot nastrúhame najemno, čokoládu na varenie zvlášť nastrúhame nahrubo. Stužovač vysypeme do misy, prilejeme vodu a metličkou vyšľaháme. Potom do želatíny pridáme jogurt a dôkladne vymiešame.
  4. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahanú hustú šľahačku a nastrúhanú Margotku. Krém vylejeme na vychladnutý korpus, posypeme hoblinami nastrúhanej čokolády a dáme aspoň na 3 hodiny stuhnúť do chladničky (ja nechávam pokojne aj na celú noc do druhého dňa). Dobrú chuť :)