Smotanová torta Margot
Autor receptu: shihtzu
Týmto receptom som sa inšpirovala na jednej webovej stránke Toprecepty keď mala mať dcéra meniny a ja som
nevedela aký zákusok alebo tortu jej urobiť. Musím však povedať, že torta je priam exkluzívna, lahodná, pekná a
veľmi rýchlo hotová, pokojne by sa dala nazvať aj ako Osviežujúca Stracciatella.
Inšpirujte sa aj Vy a vyskúšajte, určite neobanujete... A určite napíšte ako sa Vám recept
osvedčil a páčil.. :)
8-12 porcií |
45 minút príprava |
Postup
- Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny, prilejeme olej a zamiešame. Múku, prášok do pečiva a kakao premiešame a zľahka pridáme do peny. Dno tortovej formy a boky formy vyložíme papierom na pečenie a vlejeme cesto a upečieme.
- Upečený korpus dáme vychladnúť na mriežku s celou tortovou formou aj papiermi na pečenie (bude nám pekne držať tvar krém na korpuse počas chladenia).
- Medzitým si vyšľaháme dôkladne šľahačku. Čokoládu Margot nastrúhame najemno, čokoládu na varenie zvlášť nastrúhame nahrubo. Stužovač vysypeme do misy, prilejeme vodu a metličkou vyšľaháme. Potom do želatíny pridáme jogurt a dôkladne vymiešame.
- Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahanú hustú šľahačku a nastrúhanú Margotku. Krém vylejeme na vychladnutý korpus, posypeme hoblinami nastrúhanej čokolády a dáme aspoň na 3 hodiny stuhnúť do chladničky (ja nechávam pokojne aj na celú noc do druhého dňa).
Dobrú chuť :)