Smoothie s kelom a cviklou

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 29. februára 2016

Husté a zaujímavé. Takéto som robila prvý krát.

2
porcie
7 minút
príprava

Suroviny

1/8 ks
3 plátky
1 ks
2 - 3 dcl
1 PL




Postup

  1. 1

    Očistené a umyté kelové listy, cviklové plátky a kúsky jabĺk aj so šupkou s menším množstvom vody som premixovala. Vodu treba počas mixovania podľa potreby doplniť na vhodnú konzistenciu. Dochutíme podľa gusta.

    Smoothie s kelom a cviklou - obrázok 1
  2. 2

    Hotové smoothie má nádhernú farbu. Po naliatí do pohára ale napenená časť vystupuje navrch, preto ho treba premiešať a hneď skonzumovať. Z tejto dávky vyšli dva veľké poháre, viac ako pol litra. Tak na zdravie!

    Smoothie s kelom a cviklou - obrázok 2

Diskusia k receptu

monty469
Cvikla a jablko dobrá kombinácia a s tým kelom to môže byť zaujímavé:-)
tatranka
To je určite zdravá bomba pre organizmus. V recepte som videla jednu z ingrediencii aj med.To znamená,že si to urobím.Neviem vypiť len solené a korenené smotthie.Už som to viac krát skúšala.
evanaaa
Kel mám rada, ale neviem, či sa môže konzumovať aj v surovom stave, lebo viem, že niektorá zelenina by sa nemala, ale či to platí aj v tomto prípade, nie som si istá, aj keď neviem, akú by to mohlo mať chuť.
danda3
Vyskúšam, cvikľové smothie mám rada, a skúsim aj ten kel, väčšinou dávam špenátové listy. ☺
kukulienka71
Ďakujem za milé komentáre:-)
surový kel má vraj ešte pozitívnejšie účinky ako tepelne upravený. Ak sa obávate tej kombinácie, skúste najprv len jeden list kelu pridať, ako bude chutiť. ja osobne tiež potrebujem cítiť sladko-kyslú chuť, preto som to ochutila, preferujem skôr ovocné smoothie. Toto ma lákalo, pretože kel aj cviklu mám veľmi rada.
babav
Vyborne ! Kukulienka71 , je vela moznosti a kombinacii ovocia a zeleniny , ktore su nie len zdrave, ale aj chutne .Moje oblubene smoothie je napr.Avokadocolada (avokado , kokos ,limetka ,kel ,ananas, s par kockami ladu). Ked mam chut na tekute ranajky, pridam si do smoothie lanove a chia semienka , skoricu , zazvor ......nesladim .

kukulienka71
Ďakujem, @babav :-) avokádo som skúšala zatiaľ len s vanilk.acidkom a potom kakaom, musím ho mať dobre ochutené, lebo cítim tú jeho zelenú, divú chuť. tvoj nápoj sa mi páči, ananás je dosť výrazný, skúsim, super!
babav
Tu je jedna z mojich variaci zdraveho smoothie....banan , kiwi , grapefruit,
mrazene ceresne a cucoriedky , lanove a chia semienka , skorica a zazvor
v mandlovom mlieku.


kukulienka71
:-) @babav , to sme si dnes vymenili recepty, máš obe lákavé, ďakujem za vyskúšanie a za fotodokumentáciu. Na zdravie!
kukulienka71
@Babav (3.3.2016 13:52)

avocadocolada je super nápad, na jednu chuťovo podobnú porciu som použila 1/4 avokáda, koliesko ananásu, 3 listy ľadového šalátu, chia semienka a ľadovú minerálku, kokos nemám a žiaľ aj kokos. mlieko sa mi minulo, inak by som bola dala to. Ďakujem ti pekne za nový druh v mojom repertoári a @redakcii za tipy na zdravý nápoj:-)