Smažené krevety v limetkovej tempure s pikantnou omáčkou

Autor receptu: redakcia

Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie však dávno vyšlo z módy. Kto chce na svojich hostí urobiť dojem a pritom sa neprehrešiť proti pravidlám zdravej výživy, nech siahne po krevetách.

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tempura (obaľovacia zmes): Do minerálky pridáme drvený ľad, múku, kypriaci prášok a dôkladne rozmixujeme. Ochutíme soľou a limetkovou šťavou. Tempura musí mať hustú konzistenciu. Krevety olúpeme, osolíme a obalíme najskôr v múke a následne v tempure, hneď smažíme v rozpálenom oleji. Smažené krevety necháme odkvapkať na papieri.
  2. Omáčka: Na oleji urestujeme cibuľu, cesnak a peperoncino. Pridáme nakrájanú papriku, zázvor a lúpané rajčiny. Pomaly varíme asi 40 minút, hotovú omáčku rozmixujeme a prepasírujeme.
  3. Náš tip: V tempure môžeme obaľovať aj rôzne druhy zeleniny alebo húb.