Foto: rennatte
Táto jeseň je biedna na hríby, tak aspoň aspoň s troškou bedlí sme si pochutili.
15 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv sa vyberieme na prechádzku do lesa a dobre sa rozhliadneme a hľadáme biele hlávky ktoré vykúkajú z trávy
-
2
aj takáto štíhla slečna sa so zatvorenou hlávkou sa našla
-
3
a aj takéto malé ufo
-
4
no a toto je posledná krásavica dnešného rána
-
5
celú túto biednu nádielku očistím od stopiek, umyjem a nakrájam na menšie kúsky, osolím a prudko osmažím
-
6
aj z druhej strany, podávame s chlebom, tento raz ho muselo byť viac ako hríbov, aby sme sa zasýtili :-)
Bedle milujeme a pripravujeme si ich na via spôsobov.Ináč aj tie trochu znehodnotené a zmrvené vysuším a potom pomeliem na prach.Je to ohromná korenina do polievok.