Slivkový tvaroháč (fotorecept)

Autor receptu: teniska

Spojenie kakaového korpusu, čerstvých chrumkavých sliviek, lekváru a škoricového tvarohu. Na záver dochutené kvapkou čokolády.

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto je z koláčika od @Adkas (http://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohovo-ovocny-zakusokfotorecept/31480-recept.html). Vyšľaháme celé vajcia s cukrom, pridáme olej, mlieko, citr.kôru, na záver múku s PDP a kakao. Na vymastený + vysypaný plech vyleje cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C na cca 30 min.
  2. Po upečení a vychladnutí vydlabeme stred koláča - tak aby nám spodok ostal.
  3. Kráter jemne potrieme tenučkou vrstvou krému - tvaroh vymiešaný so škoricovým cukrom. Na túto vrstvu následne ukladáme čerstvé odkôstkované slivky.
  4. Na špáry medzi slivkami, najmä ku okrajom krátera, aplikujeme lekvár. Ak je ho dosť, dáme ho aj na slivky.
  5. Na lekvárovú vrstvu nalejeme zbytok tvarohového krému a rovnomerne rozotrieme. Navrch následne nasypeme rozmrvené cesto z krátera.
  6. V zohriatej vode si podľa návodu zohreje polevu, pofŕkame koláč a dáme ho chladiť do chladničky.
  7. Čerstvé slivky dodávajú istú iskru jedinečnosti, pretože pri jedení chrumkajú. Je možné, že to niekomu nevyhovuje. V tom prípade odporúčam použiť zavárané. Prajem dobrú chuť :-)