Slivkový tvaroháč (fotorecept)
Autor receptu: teniska
Spojenie kakaového korpusu, čerstvých chrumkavých sliviek, lekváru a škoricového
tvarohu. Na záver dochutené kvapkou čokolády.
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto je z koláčika od @Adkas (http://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohovo-ovocny-zakusokfotorecept/31480-recept.html).
Vyšľaháme celé vajcia s cukrom, pridáme olej, mlieko, citr.kôru, na záver múku s PDP a kakao. Na vymastený + vysypaný plech vyleje cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C na cca 30 min.
- Po upečení a vychladnutí vydlabeme stred koláča - tak aby nám spodok ostal.
- Kráter jemne potrieme tenučkou vrstvou krému - tvaroh vymiešaný so škoricovým cukrom. Na túto vrstvu následne ukladáme čerstvé odkôstkované slivky.
- Na špáry medzi slivkami, najmä ku okrajom krátera, aplikujeme lekvár. Ak je ho dosť, dáme ho aj na slivky.
- Na lekvárovú vrstvu nalejeme zbytok tvarohového krému a rovnomerne rozotrieme. Navrch následne nasypeme rozmrvené cesto z krátera.
- V zohriatej vode si podľa návodu zohreje polevu, pofŕkame koláč a dáme ho chladiť do chladničky.
- Čerstvé slivky dodávajú istú iskru jedinečnosti, pretože pri jedení chrumkajú. Je možné, že to niekomu nevyhovuje. V tom prípade odporúčam použiť zavárané. Prajem dobrú chuť :-)