Slivkový nákyp
Autor receptu: redakcia
20 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Z nasucho opraženej múky a masla urobíme svetlú zápražku, zalejeme ju teplým mliekom a vyšľaháme na
hladkú bešamelovú omáčku. Počas miešania pridáme cukor. Potom primiešame postrúhanú citrónovú kôru,
soľ, po jednom žĺtky a nakoniec z bielkov ušľahaný tuhý sneh.
- Nákypovú formu alebo inú vhodnú nádobu vymastíme a vysypeme preosiatou strúhankou a polovicou zomletých orechov, nalejeme do nej polovicu masy, na ňu poukladáme kôstok zbavené umyté slivky a zvyšné posekané orechy, všetko posypeme škoricou a zalejeme druhou polovicou masy.
- Nádobu zakryjeme, vložíme do väčšej nádoby s vodou a v rúre paríme asi 45 minút. Hotový nákyp vyklopíme a podávame.
|