Foto: mracik9
Viem že tých slivkových koláčov je tu habadej,ale nedalo mi, nepodeliť sa s tým mojím,posúďte sami,či stojí za vyskúšanie.Ja sama som bola prekvapená a Zobraziť celý popisViem že tých slivkových koláčov je tu habadej,ale nedalo mi, nepodeliť sa s tým mojím,posúďte sami,či stojí za vyskúšanie.Ja sama som bola prekvapená a návšteva si dala dupľu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
150 g |
|
175 g |
|
175 g |
|
3/4 kocky |
|
400 ml |
|
1 ČL |
|
|
|
1 PL |
|
100 g |
|
Plnka: | |
100 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
45 ks čerstvé |
|
Na posýpku: | |
100 g |
|
1 PL |
|
5 a viac PL |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Do mojej pomocníčky,pekárničky nalejem mlieko,pridám melasu,cukor,soľ a spolu zmiešanú múku ,zapnem program ktorý hneď miesi.Keď sa všetko spolu spojí,pridám zmäknuté maslo.Cesto by malo byť vláčne,skôr redšie,ako husté.Necháme asi 3/4 hodiny kysnúť.Medzi tým si pripravím plnku,ktorou budem plniť slivky.Tvaroh s vanilkovým aj kryštálovým cukrom, škrobovou múčkou,miešame aby sa spojili do masy,aby sa nerozpadávala.
-
2
Slivky prekrojíme,ale tak aby nám na jednej strane držala,opatrne vyberieme kôstku a malou lyžičkou naplníme tvarohom.Takto plníme dovtedy,pokiaľ máme plnku,mne nevyšlo do všetkých,ale nevadilo to,striedala som s neplnenými.Mne zostal domáci tvaroh z halušiek,tak som vymýšľala.
-
3
Keď už mám cesto nakysnuté,preklopím ho na olejom jemne namastený plech a rukami porozťahujem.Slivky ukladám špičkou dole,jednu vedľa druhej.Nechám ešte podkysnúť asi pol hodiny.Medi tým si pripravím posýpku.Zmäknuté maslo vymiešam spolu s trstinovou melasou, škoricou,kto má rád sladšie,môže pridať aj cukor,potom prisypem hrubú múku,to už odhadneme sami,musí to byť sypké.Odložím do chladničky. Keď už cesto zdvojnásobí svoj objem,posypeme posýpkou a dáme piecť.Neviem ako vy,ale ja ho ešte zopakujem,keď ešte nájdem neskoré slivky. Prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu