Slivkový koláč

mracik9 - fotkamracik9, 31. augusta 2015
Slivkový koláč
Foto: mracik9

Viem že tých slivkových koláčov je tu habadej,ale nedalo mi, nepodeliť sa s tým mojím,posúďte sami,či stojí za vyskúšanie.Ja sama som bola prekvapená a Zobraziť celý popisViem že tých slivkových koláčov je tu habadej,ale nedalo mi, nepodeliť sa s tým mojím,posúďte sami,či stojí za vyskúšanie.Ja sama som bola prekvapená a návšteva si dala dupľu.

20
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
175 g
175 g
3/4 kocky
400 ml
1 ČL
1 PL
100 g
Plnka:
100 g
1 ks
1 PL
1 ČL
45 ks čerstvé
Na posýpku:
100 g
1 PL
5 a viac PL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Do mojej pomocníčky,pekárničky nalejem mlieko,pridám melasu,cukor,soľ a spolu zmiešanú múku ,zapnem program ktorý hneď miesi.Keď sa všetko spolu spojí,pridám zmäknuté maslo.Cesto by malo byť vláčne,skôr redšie,ako husté.Necháme asi 3/4 hodiny kysnúť.Medzi tým si pripravím plnku,ktorou budem plniť slivky.Tvaroh s vanilkovým aj kryštálovým cukrom, škrobovou múčkou,miešame aby sa spojili do masy,aby sa nerozpadávala.

    Slivkový koláč - obrázok 1
  2. 2

    Slivky prekrojíme,ale tak aby nám na jednej strane držala,opatrne vyberieme kôstku a malou lyžičkou naplníme tvarohom.Takto plníme dovtedy,pokiaľ máme plnku,mne nevyšlo do všetkých,ale nevadilo to,striedala som s neplnenými.Mne zostal domáci tvaroh z halušiek,tak som vymýšľala.

    Slivkový koláč - obrázok 2
  3. 3

    Keď už mám cesto nakysnuté,preklopím ho na olejom jemne namastený plech a rukami porozťahujem.Slivky ukladám špičkou dole,jednu vedľa druhej.Nechám ešte podkysnúť asi pol hodiny.Medi tým si pripravím posýpku.Zmäknuté maslo vymiešam spolu s trstinovou melasou, škoricou,kto má rád sladšie,môže pridať aj cukor,potom prisypem hrubú múku,to už odhadneme sami,musí to byť sypké.Odložím do chladničky. Keď už cesto zdvojnásobí svoj objem,posypeme posýpkou a dáme piecť.Neviem ako vy,ale ja ho ešte zopakujem,keď ešte nájdem neskoré slivky. Prajem dobrú chuť.

    Slivkový koláč - obrázok 3

Diskusia k receptu

mracik9
afataga,bol mňamkový,ja tvrdím,že tento patril k tým vydarenejším :))
mracik9
dzejsik,musíme sa ich najesť do sýtosti,je to sezónne ovocie,škoda :))
garanco
Konečne už budeme mať vlastné slivky a na slivkový koláč s posýpkou sa teším už dva týždne. Z Tvojho receptu využijem tú plnku z tvarohu do sliviek, veľmi sa mi to páči, ďakujem za nápad:-))
mracik9
garanco,moje slivky sú nejaké skoré,už iba mrazené mi zostali,ale ak máš čerstvé,tak určite vyskúšaj,chutí to suprovo,prajem dobrú chuť :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia