Foto: ivah
Milujem slivkové koláče, ktoré sa mi spájajú skôr s jeseňou, ale keďže sa ochladilo a vonku vytrvalo prší, počasie už naozaj pripomína skôr jeseň Zobraziť celý popisMilujem slivkové koláče, ktoré sa mi spájajú skôr s jeseňou, ale keďže sa ochladilo a vonku vytrvalo prší, počasie už naozaj pripomína skôr jeseň ako leto. Na zahriatie som pridala aj poriadnu dávku škorice, ktorá krásne prevoňala celý byt.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Príprava tohto koláčika je veľmi rýchla a jednoduchá, pretože nič nemusíte vážiť – všetko meriame jogurtovými kelímkami. Všetky suroviny na cesto (okrem sliviek) rýchlo vymiešame do hladka (prácu si treba načasovať tak, aby cesto išlo čím skôr do vyhriatej rúry), cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, na vrch poukladáme slivky a mierne ich do cesta zatlačíme. Ak sú slivky málo sladké, pocukrujeme ich – ja som použila cukor z kokosových kvetov.
- 2
Posýpku vypracujeme z uvedených surovín. Ak je maslo počas „mrvenia“ už príliš mäkké, na chvíľu posýpku vložíme do mrazničky, a až potom „domrvíme“. Posypeme ňou koláč.
- 3
Pečieme v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 180°C 30 minút. Dobrú chuť! (Viac mojich receptov nájdete na fb stránke: Vegetariánka - s láskou k zdravému jedlu.)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tak aká je tá veľkosť kelinku?