Slivkové gule
Autor receptu: nadasky
je to rýchla a jednoduchá príprava, do hodinky sú hotové! Cesto bez zemiakov!!!
5 porcií |
20 minút príprava |
15 minút na 95 °C |
Postup
- muka,vajíčko ,voda štipka soli -urobíme si cesto a rozdelíme na dve časti.
- Vytvarujeme si valec o priemere 4 až 5 cm a odkrajujeme sneho asi 1cm kolečka
- kolečko roztlačíme ,položime slivku -ja slivky vykôskovavam- zatvoríme a vyformujeme guľku.
- A takto pokračujeme pokial mame cesto,potom ich dame do vriecej vody povariťcca 10 až 15 min .pokial nevyplávajú na hladinu,nechame vychladnúť a dáme do mraziaka.Ja ich dávam po 10 kusov. A ked je chuť stačí ich vytiahnuť dať do mikrovlnky ,opražiť struhanku,pomlieť mak,orechy,poliať maslom atd.a može sa papať