Slivkové gule s praženou strúhankou (fotorecept)

Autor receptu: uschi

Ja by som ich mohla jesť každý deň :D

5-7
porcií
60 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Zemiaky osolíme a postupne k nim prisypávame múku. Vypracujeme nelepivé cesto. Odoberáme z neho kúsky, v dlani ich roztlačíme a zabalíme do nich slivku. Ak sú slivky veľké, stačí polovička.
  2. Gule varíme vo väčšom množstve vody 6-7 minút. Strúhanku zmiešame s vanilkovým cukrom, môžeme pridať aj trochu mletých orieškov a nasucho opražíme na panvici. Uvarené gule hneď obalíme v strúhanke a podávame posypané práškovým cukrom.
  3. Mamina zvykla robiť makové...
  4. ...alebo zemiakové cesto vyvaľkala a nakrájala na rezance. Zemiakové rezance s orechami sú príjemnou zmenou, ak ste gulí náhodou prejedení.