Slivkové gule s praženou strúhankou (fotorecept)
Autor receptu: uschi
Ja by som ich mohla jesť každý deň :D
5-7 porcií |
60 minút príprava |
7 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Zemiaky osolíme a postupne k nim prisypávame múku. Vypracujeme nelepivé cesto. Odoberáme z neho kúsky, v dlani ich roztlačíme a zabalíme do nich slivku. Ak sú slivky veľké, stačí polovička.
- Gule varíme vo väčšom množstve vody 6-7 minút.
Strúhanku zmiešame s vanilkovým cukrom, môžeme pridať aj trochu mletých orieškov a nasucho opražíme na panvici. Uvarené gule hneď obalíme v strúhanke a podávame posypané práškovým cukrom.
- Mamina zvykla robiť makové...
- ...alebo zemiakové cesto vyvaľkala a nakrájala na rezance. Zemiakové rezance s orechami sú príjemnou zmenou, ak ste gulí náhodou prejedení.