Slivkové gule s praženou strúhankou (fotorecept)
	        Autor receptu: uschi
	         
	        
	        Ja by som ich mohla jesť každý deň :D
| 		  
				  	  
				  	5-7 porcií  | 
				  	  
				  	60 minút príprava  | 
				  	  
				  	7 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Zemiaky osolíme a postupne k nim prisypávame múku. Vypracujeme nelepivé cesto. Odoberáme z neho kúsky, v dlani ich roztlačíme a zabalíme do nich slivku. Ak sú slivky veľké, stačí polovička. 
 - Gule varíme vo väčšom množstve vody 6-7 minút. 
Strúhanku zmiešame s vanilkovým cukrom, môžeme pridať aj trochu mletých orieškov a nasucho opražíme na panvici. Uvarené gule hneď obalíme v strúhanke a podávame posypané práškovým cukrom.
 - Mamina zvykla robiť makové...
 - ...alebo zemiakové cesto vyvaľkala a nakrájala na rezance. Zemiakové rezance s orechami sú príjemnou zmenou, ak ste gulí náhodou prejedení.