Slivkové crumble

Slivkové crumble

Autor receptu: frommykitchendotcom

Výborný ovocný dezert pre celú rodinu.

20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme ovocie. Slivky umyjeme, odkôstkujeme a nakrájame na menšie kúsky. Odporúčam použiť sladšie dozreté slivky. Pridáme hnedý cukor, trstinový cukor, Gustin a všetko spolu premiešame.
  2. Na rade je mrvenička. Do misky dáme špaldovú a ovsenú múku a hnedý cukor. Ak použijete ovsené vločky, môžte 2/3 pomlieť a 1/3 nechať celé. Maslo použijeme studené z chladničky, nastrúhame ho k múke a následne rukami spracujeme suroviny na mrveničku. Podľa chuti pridáme trochu nastrúhanej citrónovej kôry.
  3. Pripravíme si jednu väčšiu nádobu vhodnú na zapekanie, alebo niekoľko malých okrúhlych (akurát na jednu porciu). Do každej nádoby dáme najprv slivky, ktoré následne prikryjeme mrveničkou a posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme na 180 °C asi 40-45 minút. Crumble najlepšie chutí ešte teplé a podávané s kopčekom zmrzliny.