Slivkové crumble
Slivkové crumble
Autor receptu: frommykitchendotcom
Výborný ovocný dezert pre celú rodinu.
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv si pripravíme ovocie. Slivky umyjeme, odkôstkujeme a nakrájame na menšie kúsky. Odporúčam použiť sladšie dozreté slivky.
Pridáme hnedý cukor, trstinový cukor, Gustin a všetko spolu premiešame.
- Na rade je mrvenička. Do misky dáme špaldovú a ovsenú múku a hnedý cukor. Ak použijete ovsené vločky, môžte 2/3 pomlieť a 1/3 nechať celé. Maslo použijeme studené z chladničky, nastrúhame ho k múke a následne rukami spracujeme suroviny na mrveničku. Podľa chuti pridáme trochu nastrúhanej citrónovej kôry.
- Pripravíme si jednu väčšiu nádobu vhodnú na zapekanie, alebo niekoľko malých okrúhlych (akurát na jednu porciu).
Do každej nádoby dáme najprv slivky, ktoré následne prikryjeme mrveničkou a posypeme mandľovými lupienkami.
Pečieme na 180 °C asi 40-45 minút. Crumble najlepšie chutí ešte teplé a podávané s kopčekom zmrzliny.