Slivková torta s likérovou šlahačkou

Autor receptu: amazonka29

Kočky,koťata a kocúrikovia ;o) tento recept mám z jednej zázračnej kuchárskej sady knižočiek,ktoré mi na moje opakované dobiedzanie a pílenie uší,objednal môj drahý :-) Sú to zázračné knižôčky-ich zázračnosť spočíva v tom,že ku každej je minibrožúrka vhodná do kabelky-na nákup,obsahujúca ingrediencie na každý recept.Skrátka si vyberiete recept,vezmete minibrožúrku (ja to nazývam ťahák) a idete s tým do obchodu a tým pádom nič nezabudnete a nemusíte so sebou nosiť žiadne lajstro,čo treba kúpiť.

15-20 minút minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z múky,3 lyžíc cukru,nakrájaného masla,soli a vajca vypracujeme cesto.Zabalíme ho do folie a odložíme na 30 minút do chladničky.
  2. Okrúhlu formu si vymastíme tukom a rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
  3. Cesto si vyvaľkáme na okrúhlu placku ( v originál recepte je písané -vyvaľkať medzi dvoma foliami,no mne to akosi nešlo,tak to vaľkávam klasickým spôsobom). Cesto prenesieme do formy a niekoľkokrát popicháme vidličkou. V recepte je písané,pečieme naslepo asi 20 minút.Ale z vlastnej skúsenosti viem,že 20 minút je priveľa-ked som to tam nechala prvý krat toľko-uf ledva sme ten korpus potom pokúsali ( o krájaní ani nehovoriac) .Babule vy ktoré ste skúsene a ostrieľané,čo sa týka pečenia podobného korpusu-si iste hravo s časom pečenia poradíte a ak poznáte nejakú fintu-vdaka,ktorej toto cesto bude po upečení mäkké-sem s ňou,rada si nechám poradiť-dokonca až akútne :o)) Lebo túto tortu milujem,len to cesto je mojou achilovou pätou :o((
  4. Slivky umyjeme,rozpolíme,vykôstkujeme a niekoľko minút povaríme v zmesi slivovice-4 PL vody a 175g cukru (ak dáte viac cukru,tým lepšie-aspoň pre tých ktorý sladké milujú ako moja rodinka a zároveň sa vôbec nestrachujte ked Vám tam ujde viac slivovice-mne pomáhal syn a pri nalievaní slivovice mu tam toho ušlo požehnane-juj ale ta božská chuť-budete v konečnom dôsledku prekvapený tak ako ja,chuť slivovice sa tam príjemne stráca a výsledný efekt chute je temer ako orgazmus :o)) Skrobovú múčku vymiešame s troškou vody(ak pridáte viac škrobovej múčky ako sa udáva v recepte,nebude to na škodu,lebo ja mám vždy tú zmes akúsi poredšiu,než je vhodné a pri konečnom krájaní to mení pôvodný tvar-do tvaru neidentifikovateľného) a pridáme k slivkám,ešte chvíľu povaríme.Primiešame škoricu a necháme vychladnúť za občasného premiešania ( a tvrdošijne odolávame pokušeniu,túto dobrotku zas a znova ochutnávať-lebo hrozí,že nám z nej nič neostane na korpus).
  5. Na vychladnuté cesto navrstvíme vychladnutú slivkovú zmes (nezlaknite sa toho,že slivky po tepelnej úprave zmenia svoj pôvodný tvar,na divnú konzistenciu). Dáme stuhnúť do chladničky.
  6. Smotanu vyšľaháme so stužovadlami (vyskúšala som už oba spôsoby,aj so stužovačom aj bez,no mne sa to osvedčilo skôr bez stužovača,takže rozhodnutie nechám na Vaše osobné skúsenosti)+ 2 PL cukru a vaječný likér. Sľahačku nanesieme na krém, dáme opäť do chladničky stuhnúť.
  7. Cokoládovú polevu rozpustíme a cik-cakovito navrstvíme na šľahačku. Opäť dáme vychladiť a neskôr podávame.Výsledná chuť-nemá chybu! Dobrú chuť!