Robím ju väčšinom ku kuracím steakom.
5 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
1 pohár 0,7 dcl vykôstkovaného slivkového kompótu nalejeme aj so šťavou do nádoby. Pridáme 2 PL medu, 1 PL cukru, nakrájaný olúpaný citrón, škoricu a klinčeky dľa chuti.
- 2
Varíme až kým zmes nezhustne. Je dobre ak zostanú kúsky sliviek. Uvarené odstavíme a prilejeme 4 cl rumu. /Počas varenia stále miešame,aby omáčka neprihorela/
- 3
Rada navyše: Takto robím aj višňovú omáčku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu