Slivková omáčka

tinca - fotkatinca, 14. marca 2010

Robím ju väčšinom ku kuracím steakom.

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
2 PL
1 PL
1 ks
4 cl




Postup

  1. 1

    1 pohár 0,7 dcl vykôstkovaného slivkového kompótu nalejeme aj so šťavou do nádoby. Pridáme 2 PL medu, 1 PL cukru, nakrájaný olúpaný citrón, škoricu a klinčeky dľa chuti.

  2. 2

    Varíme až kým zmes nezhustne. Je dobre ak zostanú kúsky sliviek. Uvarené odstavíme a prilejeme 4 cl rumu. /Počas varenia stále miešame,aby omáčka neprihorela/

  3. 3

    Rada navyše: Takto robím aj višňovú omáčku.

Diskusia k receptu

oblizprst
To vyzerá vynikajúco, a keď si predstavím divinku! Mňam, mňam!
pikica
ahoj...tie kuracie prsia možem nakrajat aj na pasiky?urobit ich na oleji z steakovym korenim a potom poliat tou omačkou? A priloha? Ryža alebo hranolky?
tinca
@pikica kľudne môžeš,ja mám radšej plátky a čo sa týka prílohy okrem zemiakovej kaše všetko,lebo s kašou by to bola brečka,myslím, že tá sa nehodí. Ja robím aj pečené zemiaky k tomu.
dejdril
ahoj..... ja robím túto omáčku k údenému varenému mäsu s knedľou


tinca
@dejdril omáčka je výborná aj k pečeným kačacím prsiam, jedna báseň, môže sa robiť aj z čerstvých sliviek, o to je lepšia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia