Slivková omáčka

tinca - fotkatinca, 14. marca 2010

Robím ju väčšinom ku kuracím steakom.

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
2 PL
1 PL
1 ks
4 cl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    1 pohár 0,7 dcl vykôstkovaného slivkového kompótu nalejeme aj so šťavou do nádoby. Pridáme 2 PL medu, 1 PL cukru, nakrájaný olúpaný citrón, škoricu a klinčeky dľa chuti.

  2. 2

    Varíme až kým zmes nezhustne. Je dobre ak zostanú kúsky sliviek. Uvarené odstavíme a prilejeme 4 cl rumu. /Počas varenia stále miešame,aby omáčka neprihorela/

  3. 3

    Rada navyše: Takto robím aj višňovú omáčku.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
To vyzerá vynikajúco, a keď si predstavím divinku! Mňam, mňam!