Foto: lia66
Rcp je variabilný-dá sa robiť z hovadziny aj z bravčoviny...ja som si zvolila bravčovú krkovičku. Postup prípravy nie je ani náročný, ani ingrediencií tam Zobraziť celý popisRcp je variabilný-dá sa robiť z hovadziny aj z bravčoviny...ja som si zvolila bravčovú krkovičku. Postup prípravy nie je ani náročný, ani ingrediencií tam nejde veľa, jedine varenie a pečenie trvá od veľkosti a druhu masa...ale garantujem vám, že stravníci sa budú zalizovať!!! Na slávnostné príležitosti je masíčko, ako stvorené:))
Postup
-
1
Pomelieme si soľ a korenie štyroch farieb-zmiešame...
-
2
...maso maslovačkou potrieme olejom a "obalíme" v zmesi korenia a soli...na rýchlo opečieme na suchej horúcej panvici zo všetkých strán-aby sa maso "zavrelo". Na minimálne tri vrstvy potravinárskej fólie rozložíme do obdĺžnika plátky slaniny, ktorú natrieme pretlakom...naň nasypeme bylinky(ak nemáte čerstvé, môžte použiť polievkové byliny od kotányi-sú tam tie isté)a na vrch položíme "zatiahnuté" masíčko, ktoré sme potreli horčicou...
-
3
...poriadne zabalíme do fólie, aby nám nevytiekla šťava...
-
4
...dáme do vriacej vody a varíme prikryté podľa potreby-keďže ja som mala dvojkilovú krkovicu, tak som varila dve hodiny...v tlakovom hrnci by stačilo hodina a pol...uvarené masko vyberieme a zabalené necháme odpočinúť cca pol hodku...potom masko rozbalíme, preložíme na pekáč a podlejeme šťavou, ktorá nám vytiekla z fólie:))
-
5
Vložíme do rúry a na cca 180st pečieme ešte takú hodku, aby chytilo kôrku...ak je masko menšie, môže sa dať aj na 200-ku a piecť menej.
-
6
...ualááá-naporciovaná krkovička-mňááám, lepšie masíčko som nejedla:))...keďže niektoré kúsky slaniny opadli, tak sa môže nimi masko posypať.
-
7
Keďže je to mastné papaníčko, tak ku tomu som dávala "glazírovanú" mrkvičku s hráškom...ale kľudne aj taká zelerová "remuláda" je famózna:))
-
8
Apropó, niekto tu chcel recepty s provensálskymi bylinkami...namiesto tých, čo som na toto masko použila sa dajú použiť aj provensálske-zmes týchto bylín, pretlaku a horčice je famózna...no proste nebíčko v papuľke:))
no vypadá to brutálne jedlé a hlavne sa to tolko nepečie len zapeká tak mäsko nie je vysušené ja by som si k tomu vedela predstaviť a kyslú kapustičku a knedlik no vypadá to tak, že sa do toho pustím možno, že to vylepším tým že to strčím do sáčku na pečenie a tak sa nebudem obávať že šťavička vytečie kade nemá a takto dám potom zapiecť no chválim ta za dobrý nápad a pekne spracovaný recept
Páči sa mi,že si mäsko varila a tak zapiekla.Tiež tak robím,ale balím do viac vrstiev alobalu,nie do fólie.
Tak toto je niečo pre mňa, úplne nový postup a vyzerá to, že sa bude dať jesť (a najlepšie hneď teraz a tu!) Ukladám a počkám si na príležitosť keď nás bude viac, pre nás dvoch sa to uvariť nedá.
aj keby zrelo mesiac,to nepomoze.rad by som videl toho,ako bojuje so steakom z klizky na tanieri s tymi slachami a kolagenovymi vlaknami.
Niečo podobné som robila spôsobom, že som mäsko "dobre" zabalila do alobalu, aby šťava nevytiekla, dala do pekáča s vodou a tak v rúre varila a potom zapiekla. Aj pečenie vo fóliovom vrecku sa mi páči, neviem či to už niekto robil.